Foto:
Foto:

Likovna razstava tematizira junakinjo znamenitega romanopisca Markiza de Sada, ki v svojih delih razkriva hinavsko moraliziranje družbe. Ob delih 16 umetnikov iz Avstrije, Nemčije, Švedske in Francije so na razstavi predstavljena tudi dela mlade na Dunaju živeče slovenske umetnice Eve Petrič. Petričeva na razstavi sodeluje z dvema akrilnima slikama na platnu, tremi barvnimi fotografijami in 14 črno-belimi fotografijami.

Vsestranska mlada umetnica
Eva Petrič (1983) na Dunaju pripravlja umetniški magisterij iz novih medijev, potem ko je pred dvema letoma diplomirala iz psihologije in umetnosti na Univerzi Webster. Ukvarja se s pisanjem poezije in filmskih scenarijev, fotografijo, videom in slikarstvom, strast pa je odkrila tudi v plesu. Lani je prejela nagrado in plaketo čižek ter priznanje naj digič 2006 za kratki glasbeni digitalni video Army of me. Prvo samostojno razstavo je imela lani v prostorih Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju.

Za Petričevo je to letos druga razstava na Dunaju. Marca je svoje delo predstavila na razstavi In sympathy for the naked meat v galeriji Corinna Steiner. Junija bodo njene fotografije razstavljene še v Muzeju mlade umetnosti na Dunaju (MOYA) v okviru razstave mladih evropskih umetnikov z naslovom Young Art Europe.