Inštalacija Alvara Barriosa Foto: UGM/Matej Kristovič
Inštalacija Alvara Barriosa Foto: UGM/Matej Kristovič
false
Sašo Vrabič: Pričakovati Karin. Foto: Zbirka UGM

Kot pravijo v galeriji, gre za zbirko, ki posebno pozornost posveča delu umetnic ter neklasičnim, nematerialnim vidikom sodobne umetnosti. Razstava ne odgovarja na vprašanja, temveč razširja umestitev umetniških del, odpira prostor novega doživljanja in ponuja možnost za razmislek in poglobitev.

Maribor in Metz se z razstavo povezujeta z umetniškimi dialogi v različnih jezikih in z različnimi temami. Raznoliki ustvarjalni pristopi, ki so jih oblikovala različna časovna obdobja in teritoriji, se dotikajo drug drugega na številne načine. Razstava briše navidezne ovire jezika, prostora in časa ter se usmerja na univerzalne vidike umetniškega sporočila, so zapisali v galeriji.

Razstava, katere kustosinja je Andreja Borin, se na nobeni točki ne zaključuje, prej bi lahko reli, da se z vsako temo zaokrožuje v novo celoto.

Sodelujoči umetniki: Nika Autor, Álvaro Barrios, Sandi Červek, Ivan Dvoršak, Patrick Faigenbaum, Marco Godinho, Marie-Ange Guilleminot, Zdenko Huzjan, Hao Jingfang & Wang Lingjie, Petra Kapš, Stojan Kerbler, David Lamelas, Polona Maher, Claire Morel, Roman Opalka, Alen Ožbolt, Ludvik Pandur, Zora Plešnar, Marko Pogačnik, Oto Rimele, Karin Sander, Mira Sanders, Simona Šuc, Fiona Tan Sašo Vrabič in Ian Wilson.