Miha Knific tudi v dvojcu z Metko Golec raziskuje polja sodobne multimedijske umetnosti. Foto: RTV SLO
Miha Knific tudi v dvojcu z Metko Golec raziskuje polja sodobne multimedijske umetnosti. Foto: RTV SLO
Miho Knifica zanima eksistenca sodobnega človeka.

Arrivals so v Oxfordu zasnovali kot predstavitev prodornih mladih umetnikov iz novih držav članic Evropske unije. Knifičeva dela iz njegove serije Storyboards bodo na ogled do 28. avgusta.

Podobe, ki spremenijo življenje
Miha Knific v svojih delih ugotavlja, kako ljudje sprejemamo podobe, ki nas obdajajo, kako jih razumemo in kako si jih zapomnimo. V projektu Storyboards iz leta 2004 se Knific sprašuje, kaj je potrebno za nastanek zgodbe, spoznati pa skuša tudi način, kako zgodbe živijo v času in prostoru. Kot drugi iz vrste mladih umetnikov iz novih članic Evropske unije se Miha Knific predstavlja z deli, ki so kombinacija fotografij in izsekov iz filmskih scenarijev.

Sestavni del projekta Arrivals je tudi umetnikovo bivanje v Oxfordu, ki mu omogoča spoznati umetniško življenje v univerzitetnem mestu, Modern Art Oxford pa umetnikom pomaga tudi pri organiziranju delavnic.

6 do 8 tednov za vsako od držav
Vsaka od razstav v okviru projekta Arrivals poteka 6 do 8 tednov in predstavlja bodisi enega umetnika bodisi manjši umetniški kolektiv. Razstave gostujejo v galeriji Modern Art Oxford in v galeriji Turner Contemporary's Droit House v kraju Margate, po dogovoru pa lahko umetniki razstavljajo tudi na odprtih prostorih.