Foto:
Foto:

Za zmagovalno pesem sta besedilo in glasbo prispevala že uveljavljeni tandem Urša in Matjaž Vlašič, aranžma pa Aleš Čadež. Nušina pesem je zmagala po glasovanju kar štirih enakovrednih komisij, častne komisije, obiskovalcev prireditve, telefonskega glasovanja in radijskih postaj. Strokovna žirija je pesem izbrala tudi za najboljše besedilo, najboljšo glasbo in najboljšo priredbo.

Drugo nagrado za avtorja najboljše glasbe je dobil tudi Matjaž Vlašič za skladbo Črno na belem v izvedbi Yuhubande, tretjo nagrado za avtorja najboljše glasbe pa je dobila Irena Vrčkovnik za skladbo Nov dan v izvedbi Vere Trafello.

Drugo nagrado za avtorja najboljšega besedila je dobil France Jarc za skladbo Zajahaj sanje v izvedbi dueta Itak, tretjo nagrado za avtorja najboljšega besedila pa je dobil Leon Oblak za skladbo Neposlikan list, ki jo je izvedla zasedba Johhy Bravo.

Nuša je zmagala že na prvem Hitovem festivalu leta 2000 s skladbo Ni mi žal. Dvakrat pa je zmagala Alenka Godec, lani tako s pesmijo Ni me strah.