Foto:
Foto:
Pif, mednarodni festival lutkovnih gledališč, Zagreb

Predstavo v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana je strokovna žirija nagradila za animacijo in scenski gib.

Frank Einstain in Živali
Veliko nagrado je strokovna žirija na festivalu prisodila gledališču Green Ginger iz Tenbyja za predstavo Frank Einstein, otroška žirija pa je vrtavko za najboljšo predstavo po svojem okusu podelila španskemu gledališču El Retablo za predstavo Živali.

Ostale nagrade
Nagrado za režijo je dobil Krzysztof Rau za predstavo Osem dni stvarjenja sveta v izvedbi Gledališča lutk Vaskakas iz Madžarske, nagrado za najboljšo lutko (psa) pa je dobil Ivan Koos. Lutka je bila uporabljena v predstavi Junak Janos Budimpeštanskega gledališča lutk.

Tatjana Meljnikova je bila nagrajena za scenografijo predstave Damjanovo jezero v izvedbi Mestnega gledališča lutk iz Reke, Dragan Lukič pa za glasbo v predstavi Bajka o ribiču in ribici mestnega gledališča Žar ptica iz Zagreba.

In še nagrada Tiborja Sakelja
Nagrado za oblikovanje luči je dobil Aleksander Maksymiak za Prizore iz Becketta v izvedbi Wroclawskega gledališča lutk iz Poljske, nagrado Tiborja Sekelja za predstavo z najbolj humanim sporočilom pa je strokovna žirija podelila gledališču Poopik iz Ramot Hashavima v Izraelu za predstavo Lupljenje.

Na letošnjem festivalu PIF je sodelovalo 22 gledališč iz 11 držav.