Foto:
Foto:

Več kot dveurni koncert s štirimi dodatki so odprli s pesmijo Japan. Sledile so v glavnem uspešnice z novega albuma in albumov Id in Nord, ki pa jih je množica pretežno mladih oboževalcev znala na pamet. Manjkal ni niti Kreslinov hit Od višine se zvrti, ki jo je Siddharta že pred časom posnela s priljubljenim kantavtorjem Vladom Kreslinom.

Na levem pomožnem odru je bil simfonični orkester RTV-ja Slovenija, na desnem pa približno 50 plesalcev, ki so se za vsako pesem preoblekli in pogosto osupnili z domiselnimi koreografijami. Za ogrevanje občinstva so kot predskupina nastopili zasedba Plan B in DJ Umek.

Koncert je bil izreden!
Dirigent simfonikov David de Villers je po koncertu za Radio Slovenija povedal, da je bilo to čudovito doživetje in tudi dobra izkušnja za orkester. Pričakovali so veliko, vendar so bila njihova pričakovanja presežena, je še dodal de Villers.

Izjemno razpoloženje za Bežigradom
Velika množica je na centralnem stadionu ustvarila izjemno razpoloženje. Nad odzivom občinstva je bil navdušen tudi pevec skupine Siddharta Tomi Meglič, ki se je zahvalil oboževalcem za izreden sprejem in za Radio Slovenija še povedal, da je koncert presegel tudi njegova pričakovanja. Na koncu so kot veliki finale priredili tudi ognjemet in koncert se je končal v evforičnem ozračju.

Veličastni koncert za Bežigradom so pripravili ob izidu novega albuma Rh- in 75. obletnici radia in 45. obletnici televizije. Pomenil je vsebinsko nadaljevanje lanskega nastopa v Križankah ob 30. obletnici Vala 202. Sinočnji koncert je bil začetek turneje, ki bo Siddharto popeljala še po 21 slovenskih mestih.

Spektakel v številkah
Koncert je spremljala 30-tisočglava množica, tri odre s skupno površino 600 kvadratnih metrov je zasedlo približno 150 nastopajočih, občinstvo je poleg glasbe navduševalo 50 plesalcev, ki so vsako pesem pospremili z novo koreografijo v vsakič novi plesni preobleki, orkester simfonikov pa je štel 80 glasbenikov. Konstrukcija tridelnega prizorišča (trije odri) je tehtala kar deset ton.

Reportaža s koncerta
Vabimo k poslušanju reportaže, ki jo je za vse navdušence priljubljene Siddharte pripravili na Radiu Slovenija.