Foto:
Foto:

Sklepno dejanje visokoproračunske trilogije Matrica premierno predvajajo v večini svetovnih prestolnic hkrati. Uradna premiera filma v Sloveniji pa je bila v Ljubljani, Celju, Kopru, Mariboru, Kranju, Trbovljah in Novem mestu.



Matrica po svetu in na spletu
Distribucijski podvig brez primere oboževalcem trilogije širom po svetu omogoča sočasni ogled težko pričakovanega filma: ob 6. uri zjutraj v Los Angelesu, ob 9. uri v New Yorku, ob 14. uri v Londonu, ob 17. uri v Moskvi, ob 23. uri v Tokiu in v ustreznih časovnih terminih še v petdesetih državah sveta.

»Zaradi prekipevajočega navdušenja, ki je po ogledu Matrice Reloaded prihajalo z vseh koncev zemeljske oble, sta brata Wachowski sklenila omogočiti občinstvu po svetovnih prestolnicah, da hkrati uživa v razkrivanju skrivnosti zadnjega dela Matričine sestavljanke,« je poudaril Joel Silver, producent fenomenalne trilogije. »Gre za razburljiv in vsestranski podvig, ki nadgrajuje vizionarstvo bratov Wachowski in daje rob procesom združevanja v celoto, osnovni tematiki trilogije.«

O filmu, ki je na platna kinodvoran po vsem svetu prinesel nov slog borilne koreografije in vizualnih učinkov, pa lahko razpravljete tudi na spletnem forumu RTV Slovenija.

Matrica nocoj tudi na RTV Slovenija
Tudi če boste ostali doma, bo večer v znamenju Matrice, saj si boste na malih zaslonih prvega programa RTV Slovenija lahko ogledali prvi del trilogije.