Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Vizualna umetnost - Arhiv

Poslovila se je Tinca Stegovec, ki je vse življenje romala za lepoto

"Morda ima grafika status revne sorodnice slikarstva, vendar je to likovna tehnika, v kateri sem se lahko najbolje izrazila in izpovedala," je pogosto dejala grafičarka in slikarka Tinca Stegovec, ki je umrla v ponedeljek v 92. letu starosti.

Tina Konec navdih našla v spremljevalki mrzlih dni, megli

Tina Konec že nekaj let snuje izbrane poglede drevesnih krošenj. Svinčnik ali tuš vodi po beli ali črni papirnati podlagi, kjer nastajajo nianse črnikastih in srebrnikastih potez.

Likovna in vizualna umetnost na Kočevskem: Gozdovi so lahko nevaren kraj za razmišljujoče

V ciklu Ljubljana se klanja Sloveniji se v Galeriji Vžigalica tokrat predstavljajo umetniki, ki so življenjsko ali delovno povezani s Kočevjem.

Resnična detektivka: gobčni pastor, izgubljeni Michelangelo in cerkveni rop

Svet umetnostne zgodovine včasih postreže z zapletom, vrednim romana Agathe Christie. Flamski župnik je približno 20 ljudem razkril, da sumi, da je slika v njegovi cerkvi v resnici izgubljena umetnina. Še preden bi to lahko potrdil, je slika že izginila.

Eklektični moskovski muzej: od terakotnih vojščakov do Fabergéjevih jajc

V Ruskem državnem zgodovinskem muzeju za letos med drugim napovedujejo razstavo, na kateri bo predstavljen nakit, oblikovan posebej za BBC-jevo televizijsko serijo Vojna in mir.

V iskanju duha mesta ali s Tihomirjem Pinterjem in njegovim fotoaparatom skozi staro Ljubljano

Tihomir Pinter, mojster analogne ročno izdelane srebroželatinske črno-bele fotografije vabi na sprehod po stari Ljubljani, pri čemer enkrat išče zanimivo kompozicijo, drugič detajl povzdigne do monumentalnosti, ves čas pa opazuje igro svetlobe in sence.

Krik v središču Munchovega sveta samote, melanholije, erotike in vizionarske fantastike

Več kot 80 del Edvarda Muncha bo na ogled v Britanskem muzeju, na razstavi Edvard Munch: Ljubezen in strah bo tudi umetnikovo najznamenitejše delo Krik.

Francije ne zanima odkup domnevne Caravaggieve slike

Francoska vlada je umaknila prepoved izvoza slike Judita obglavlja Holoferna, ki so jo našli leta 2014 in je po mnenju nekaterih strokovnjakov delo Caravaggia. Francija se tudi ne namerava potegovati za pridobitev tega dela s še vedno nejasno atribucijo.

Nemčija vrnila sliko dedičem vodje francoskega odporniškega gibanja

Majhna luknja v platnu je bila ključni detajl, s pomočjo katerega so strokovnjaki lahko brez dvoma potrdili, da je bil portret iz 19. stoletja nekoč v lasti judovskega politika in enega vodilnih članov francoskega odporniškega gibanja Georgesa Mandla.

"Sori, bejbi: nikoli ti nisem obljubljala cvetličnega vrta"

Mariborska KiBela se je spremenila v pravcato katedralo rož, ki jih v svojem novem projektu v središče postavlja umetnik Boris Beja.

Pet dam: logično razčlenjene variacije slikarskega mišljenja

V Mestni galeriji Nova Gorica ob 19. uri odpirajo mednarodno slikarsko razstavo Five Ladies / Pet dam, ki predstavlja izbor slikarskih del petih umetnic iz različnih držav.

Na virtualno razstavo Davida Bowieja s kustosom Garyjem Oldmanom

V torek, ko bi britanski ikonični umetnik David Bowie praznoval 72 let, je zaživela aplikacija David Bowie Is.

Galerija Uffizi s štirimi milijoni obiskovalcev v letu 2018

"Leto 2018 je bilo zelo dobro. V galeriji Uffizi, pod okrilje katere spadata še Palača Pitti in vrtovi Boboli, smo našteli več kot štiri milijone obiskovalcev," je povedal direktor galerije Eike Schmidt.

Razstava časopisov, prve grobe skice zgodovine

V prvem preddverju Cankarjevega doma so odprli razstavo Časopis, prvi odtis zgodovine, izbor starih časopisov in revij iz zbirke novinarja in urednika Alija Žerdina, ki razstavo opisuje kot kratko učno uro časopisne zgodovine.

V Nemčiji bodo razstavili Banksyjevo "razrezano umetnino"

Banksyjevo delo, sprva znano kot Deklica z balonom, po znamenitem samouničenju pa Ljubezen v smetnjaku, je oktobra lani, takoj po presenetljivi intervenciji, odšlo v zasebne roke. Lastnica dela pa ga za nekaj mesecev ponuja na ogled javnosti.

Nezanesljivost bivanja v nezanesljivih okoljih, ujeta na sodobno slovensko fotografijo

V MSUM-u odpirajo skupinsko razstavo Nezanesljiva okolja ‒ 17 primerov sodobne fotografije v Sloveniji, osredotočeno na podobe in situacije, ki dajejo vtis nezanesljivega okolja in s tem odražajo tudi nezanesljivost obstoja v sodobni družbi.

Po letu domačih umetnikov se KGLU znova obrača k mednarodni sceni

Po lanskem poudarku na domačih umetnikih se Koroška galerija likovnih umetnosti, ki je v Slovenj Gradcu, letos znova usmerja k mednarodno zastavljenemu programu.

Digitalizirani Egon Schiele: umetnikov celotni opus se seli na splet

Lanske jeseni je minilo stoletje od smrti avstrijskega umetnika Egona Schieleja, ki je kljub kratkemu življenju ustvaril več kot 400 slik, skoraj 3.000 akvarelov in risb, 17 grafik in 4 skulpture, za sabo pa je pustil tudi 21 skicirk.

Sklepno dejanje projekta Švicarija: skupnost, umetnost in narava

Z današnjim dnem se zaključuje projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava, ki je pod streho tega nekdanjega shajališča ljubljanske smetane potekal vse leto.

Beneški settecento in njegov glavni akter Canaletto se predstavita

V Benetkah rojenemu Giovanniju Antoniu Canalu, bolj znanemu kot Canaletto, sicer glavnemu akterju beneškega settecenta (18. stoletje), bo posvečena razstava, ki bo od konca februarja na ogled v tamkajšnji Doževi palači.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...