Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Vizualna umetnost - Arhiv

MoMA na dražbo s Picassovo risbo, ki razkriva njegovo strast do mlade ljubice

Newyorški Muzej moderne umetnosti (MoMA) namerava prodati risbo španskega umetnika Pabla Picassa "s prestižno provenienco", na ta način želijo povečati svoj fundus za odkup del.

Ko je grafika povezovala Japonsko in Jugoslavijo

V MGLC-ju so nocoj odprli dve medsebojno povezani razstavi, pri čemer ena predstavlja smernice v japonski grafiki 70. let, druga pa osvetljuje poglavje, povezano z zgodovino ljubljanskega grafičnega bienala.

V Nemčiji razstava z upodobitvami Michaela Jacksona navzlic aktualnim polemikam

Razstava Michael Jackson: On the Wall je bila že na ogled v Londonu in Parizu, v začetku tega meseca pa je dokumentarec Leaving Neverland spremenil marsikaj, povezano z leta 2009 umrlim glasbenikom.

Četverica nominirancev za nagrado skupine OHO

Nika Ham, Danilo Milovanović, Špela Škulj in Tadej Vaukman so nominiranci za letošnjo nagrado skupine OHO. Žirija bo - po ogledu razstave nominirancev v Galeriji P74 in individualnih pogovorih - zmagovalca razglasila v maju.

Poklon Bojanu Kovačiču, ki je z občutljivostjo vrtel kolo Pogačnikove grafične preše

Grafični preši, ki ju je Marjan Pogačnik leta 2001 z opusom podaril Narodni galeriji, sta bili začetek nove zgodbe, ki jo je prevzel Bojan Kovačič. Pečatu, ki jo je kot vodja grafične delavnice pustil v galeriji, se poklanjajo z razstavo njegovih del.

Eden izmed 30 potujočih delov Berlinskega zidu bo ob 30. obletnici padca ostal v Plovdivu

V starodavnem bolgarskem mestu Plovdiv, ki je ena izmed dveh letošnjih evropskih prestolnic kulture, bo ostal eden izmed 30 fragmentov Berlinskega zidu, ki so del potujoče razstave.

Miniaturni "izgubljeni" portret Charlesa Dickensa bo na ogled teden dni

Več desetletij izgubljeni portret britanskega pisatelja Charlesa Dickensa bodo razstavili v literatovem nekdanjem domovanju v zahodnem Londonu, kjer je danes Muzej Charlesa Dickensa.

Umrl je Okwui Enwezor, kurator Beneškega bienala in documente

V 56. letu starosti se je v petek v Münchnu poslovil umetnostni kritik, kurator, pisatelj in nekdanji direktor Hiše umetnosti v Münchnu Okwui Enwezor.

Umetnine, ki jih je leta zbiral George Michael, so dobile nove lastnike

Izbor umetnin, ki jih je strastno zbiral George Michael, so na dražbi v Londonu prodali za 9,2 milijona funtov (10,8 milijona evrov). Po pričakovanjih je najvišji znesek doseglo delo Damiena Hirsta, še vedno pa manj, kot so upali dražitelji.

Flora Femina in reinterpretirana zgodba o zavrženi torbi izseljenca

V Galeriji Photon na ogled postavljajo delo dveh nagrajencev festivala Photodays Rovinj. Tilyen Mucik se predstavlja s podobami, v katerih združuje motive žensk in rastlin, Domagoj Burilovć pa v nov kontekst postavlja stare dokumente neznanca.

Nika Autor s fragmenti preteklosti in sedanjosti išče alternativo "brezsvetju"

Nika Autor svojo novo razstavo gradi na podobah iz preteklosti, ki so izražale upanje o svetu brez vojn - nato pa te prizore sooči z brezupnim stanjem beguncev na slovenskih mejah leta 2015.

"Če bi volitve kaj spremenile, bi jih ukinili" in druga brexitovska umetnost

Ni presenetljivo, da je najnovejša londonska razstava posvečena odločitvi, ki je razklala deželo. V zbirki del na temo brexita so med drugim zbrane najbolj kričeče naslovnice iz leta 2016, slogani obeh kampanj in satirična inštalacija na temo volitev.

Najlepše mesto na svetu: "Ljubljana je vsak dan lepša in čistejša."

"Konec koncev je to na neki način najina avtobiografija v fotografijah. Nikoli se nisva posebej odpravila ven, da bi šla fotografirat mesto," pravita Matjaž Rušt in Robert Marin o svojem projektu Najlepše mesto na svetu, ki je zaživel tudi kot fotoknjiga.

Italijanska policija prehitela roparje in sliko zamenjala za ponaredek

Kljub upadu kraj umetnin v zadnjih letih je Italija še vedno država z največjim trgom ukradenih umetniških del na svetu. Pred kratkim so skušali k statistiki prispevati tatovi, ki pa jih je prehitela policija in izvirno delo zamenjala s ponaredkom.

Razstava po Ivanu Cankarju, ki skozi prizmo pisateljevega opusa motri današnji čas

V galeriji Simulaker v Novem mestu nocoj odpirajo gostujočo razstavo, s katero je revija Stripburger lani zaznamovala stoletnico smrti pisatelja Ivana Cankarja.

Retrospektivna razstava Marka Rothka na Dunaju

V torek so v Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju odprli razstavo Marka Rothka, enega najbolj izstopajočih slikarjev 20. stoletja, čigar dela dosegajo ene izmed najvišjih cen na dražbah umetnin.

Ne glej nazaj, okej? se poslavlja s pogovorom o poetičnem uporu

V Umetnostni galeriji Maribor (UGM) ob koncu razstave Ne glej nazaj, okej? pripravljajo pogovor z umetnicami Niko Autor, Natašo Berk in Tanjo Lažetić, ki se jim bo pridružila libanonsko-nizozemska slikarka Mounira Al Solh.

Z lastnimi očmi videti, kako je nastal mit Leonarda da Vincija

Razstava Znanost pred znanostjo, ki je posvečena znanstvenemu raziskovanju italijanskega renesančnega genija Leonarda da Vincija, te dni prinaša renesančnega duha v prostore nekdanje konjušnice na rimskem Kvirinalu.

Dušan Kastelic se predstavi: Od nesojenega rudarja do nočnega kreativca z mrčesom v glavi

Dušan Kastelic, ki je v našem prostoru zapisan kot neustavljiv kreativec, večni radovedni deček z mrčesom v glavi, ki ga najdlje poznamo iz striparskih krogov, se te dni predstavlja v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Govoreče glave: razstava besnečih, žalostnih in zdolgočasenih grimas

Kaj je v naši "družbi obrazov" sploh še ostalo onstran portretov na Facebooku in selfijev? Razstava, ki izhaja iz znamenitih Messerschmidtovih karakternih glav, ponuja pogled neposredno na človeški obraz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...