Razstava poteka v pasaži Nebotičnika ob 25. obletnici zasebne Galerije Anonimus, ki je v Ljubljani delovala med letoma 1995 in 1998.
Razstava poteka v pasaži Nebotičnika ob 25. obletnici zasebne Galerije Anonimus, ki je v Ljubljani delovala med letoma 1995 in 1998.

V pasaži Nebotičnika si lahko do 15. decembra ogledate skupinsko razstavo slovenskih umetnikov "brez osrednje teme", ki se je rodila kot odziv na "vmesni, čudno nepredvidljivo-neobvladljivi čas" karantene, v katerem smo bili hkrati vsi skupaj (svet) in vsak zaprt v svoje stanovanje (dom).

Na razstavi sodeluje kar 31 vodilnih umetnic in umetnikov vseh generacij, ki bodisi delujejo v našem prostoru ali pa se iz njega odpirajo v svet. V naslednjem letu bo postavitev gostovala še v Studiu UGM.

Grafična mapa za 21. stoletje
Izhodišče postavitve je serija grafik (natančneje: grafičnih listov) s konca 19. stoletja, ki prikazuje reprodukcije znanih in manj znanih svetovnih umetniških del. V času nastanka je grafična mapa služila kot prenosnik znanja, kot "vmesnik" med domom in svetom. Tokrat so sodelujoči umetniki v vsako posamezno grafiko poljubno intervenirali izbrani umetniki.

Razstava je prodajna – cene razstavljenim delom so postavili umetniki sami. razlog za to je v prvi vrsti spodbujanje zavesti, da je sodobna slovenska umetnost področje, v katerega je vredno vlagati. "Ne" domačijskosti, "ja" domačemu in podpora lokalnemu, pozivajo organizatorji.

Svoja dela so za razstavo, ki jo kurirata Hana Ostan Ožbolt in Roman Uranjek, prispevali Nika Autor, Boris Beja, Nataša Berk, Viktor Bernik, Jasmina Cibic, Brad Downey, Vadim Fishkin, Meta Grgurevič, Ištvan Išt Huzjan, Duša Jesih, Stane Jagodič, Žiga Kariž, Tina Konec, Danilo Milovanović, Alen Ožbolt, Iza Pavlina, Mark Požlep, Marko Pogačnik, Romeo in Julija, Ron Preinfalk, Luka Savić, Maruša Sagadin, Maja Smrekar, Andrej Škufca, Nika Špan, Helena Tahir, Roman Uranjek, Aleksandra Vajd, Tadej Vaukman, Borut Vogelnik in Nana Wolke.