Britney Spears je zaslovela leta 1999 z albumom Baby One More Time, ki je izšel 12. januarja, torej pred skoraj natanko 21 leti. Foto: EPA
Britney Spears je zaslovela leta 1999 z albumom Baby One More Time, ki je izšel 12. januarja, torej pred skoraj natanko 21 leti. Foto: EPA

Novico so iz galerije napovedali na Instagramu, kjer so zapisali, da se razstava odpira 18. januarja.

Razstava naj bi bila naslovljena Včasih se moraš preprosto igrati!!!!!! ("Sometimes you just gotta play!!!!!!"). Naslov izhaja iz objave na Instagramu, s katero je glasbenica leta 2017 pospremila svojo sliko cvetja, ki jo lahko vidite na spodnji povezavi.

Gre zgolj za neuradno razstavo?
Spletna stran galerije ne ponuja nobenih dodatnih podrobnosti, tako da še ni jasno, ali je razstava postavljena v sodelovanju z avtorico slike ali gre zgolj za neuradno razstavo, osredotočeno na glasbeničino umetniško delovanje.

Slika cvetja iz leta 2017 je bila sicer prodana za 10.000 dolarjev novinarju Robinu Leachu, voditelju CBS-ove serije Lifestyle of the Rich and Famous, ki je leto pozneje umrl. Izkupiček od prodaje je Britney Spears namenila žrtvam streljanja, ki se je zgodilo na glasbenem festivalu Root 91 Harvest mesec dni prej.

Cvetje kot nov začetek
Zvezdnica je po poročanju publikacije Daze tedaj povedala, da rože na njeni sliki predstavljajo "nov začetek in v tem duhu gremo naprej". Na Instagramu in Twitterju je tedaj tudi objavila posnetek, ki usmerja pogled v njeno likovno ustvarjanje, v ozadju pa slišimo Mozartovo skladbo. Posnetek si lahko ogledate v spodaj pripeti povezavi.

Galerija je na svoji strani delila tudi ključnik #OsvoboditeBritney(#FreeBritney), ta se nanaša na kampanjo njenih oboževalcev, ki jih skrbi za njeno neodvisnost. Pevkin oče je januarja 2008 namreč dobil popoln nadzor nad njenim premoženjem, potem ko je bila za pet dni sprejeta v psihiatrično bolnišnico, poroča Rolling Stone. Številni oboževalci kritizirajo to potezo kot zlorabo moči in kršitev njenih človekovih pravic.

Razstava je že dobila veliko medijskega odziva, vendar pa direktor galerije Jean Colbabain za zdaj za medije ne želi deliti podrobnosti o tem, kako je galerija stopila v stik z Britney Spears, koliko njenih del bo razstavljenih in ali se bo ena najslavnejših oseb v svetu popkulture udeležila odprtja.