Invaderju so mednarodno prepoznavnost prinesli mozaiki iz keramičnih ploščic po vzoru pikselirane umetnosti 8-bitnih videoiger iz 70. let preteklega stoletja.

Dve desetletji zaznamovanja mest
Njegov psevdonim, podobno pa tudi način delovanja izhajata iz arkadne igre Space Invaders. Ljubljano je prvič obiskal leta 2006 in na mestnih ulicah pustil 20 svojih stvaritev.

Umetnik s svojim brezkompromisnim delovanjem, ustvarjalno zavzetostjo in zavezanostjo etičnim načelom ulične umetnosti že več kot dve desetletji intenzivno soustvarja njeno vedno pomembnejšo vlogo v kontekstu sočasne umetnosti, so zapisali v Mednarodnem grafičnem in likovnem centru (MGLC).

MGLC z dvojico razstav: Invader in Leon Zuodar

V prostorih MGLC-ja si je mogoče še do 18. maja ogledati razstavo njegovih grafik na papirju. Razstava raznih del na papirju prvič ponuja gledalcu možnost, da začuti fragmentarnost, razpršenost in v globalnem in konceptualnem pogledu natančno izoblikovanost Invaderjeve umetniške ideje, s katero igrivo in duhovito omrežuje svet, so še dodali v MGLC-ju.

Umetnost na ljubljanskih zidovih
Ob umetnikovem tokratnem obisku v sklopu projekta Alternative Ljubljane v nedeljo, 21. marca, ob 15. uri pripravljajo voden ogled po ljubljanski ulični umetnosti. Invader je tudi tokrat pustil nekaj svežih stvaritev, ki jih bo prav tako mogoče podrobneje spoznati na tem vodenem ogledu, so sporočili z Inštituta za urbana vprašanja.