Annibal Carracci: Fant, ki pije (okoli 1580). Foto: Wikipedia Commons
Annibal Carracci: Fant, ki pije (okoli 1580). Foto: Wikipedia Commons

Po poročanju BBC-ja so v Christ Church Picture Gallery, ki slovi po svojih delih starih mojstrov, predvsem iz obdobja renesanse in baroka, vlomili v soboto okoli 23. ure. Vlom je v nedeljo potrdila tudi oxfordska policija.

Tudi delo vodilnega dvornega slikarja
Vlomilci so odnesli sliko Fant, ki pije (okoli 1580) Annibala Carraccija, delo Salvatoreja Rose Skalnata obala z vojaki, ki preučujejo načrt (pozna 40. leta 17. stol.) in Vojaka na konju (okoli 1616) Anthonyja Van Dycka, ki je bil v času kralja Charlesa I. vodilni dvorni slikar v Angliji.

Galerija za zdaj zaprla svoja vrata
"Ukradene slike so zelo dragocena dela iz 16. in 17. stoletja," je za BBC povedal policijski inšpektor Jon Capps in dodal: "Umetnin še nismo našli, vendar smo že zagnali temeljito preiskavo, da najdemo krivce in jih privedemo pred sodišče." Kot je še dejal, so na območju, kjer je galerija, povečali policijsko prisotnost.

Hkrati je pozval vse priče in tiste, ki razpolagajo s posnetki varnostnih kamer ali drugim videomaterialom iz tega predela, da stopijo v stik s policijo. Univerzitetna galerija pa je do preklica zaprta.