Foto: Ministrstvo za kulturo
Foto: Ministrstvo za kulturo

Kot so zapisali ob razstavi, ki bo na ogled do 16. marca, Boljkovo slikarstvo ni angažirano, trendovsko, pač pa ustvarja umetnik poglobljene miniature nekega doživljanja. Kot je nekoč zapisala Petja Grafenauer, Boljkove slike ponujajo enega izmed mogočih odgovorov na vprašanje: "Kam po postmedijski sliki."

Po umetnikovih besedah del razstave predstavlja dela, ki jih je ustvaril na rezidenci ministrstva za kulturo v Londonu, pozneje pa jih nadgrajeval. Drugi del razstave pa predstavlja tisto, kar je ustvaril v zadnjih tednih. "Glazure, transparentni akril, nanos, vse skupaj je odraz nekega časa, neka intima, v kateri je mogoče videti zgodbo," je povedal na odprtju.

Minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Zoran Poznič je povedal, da "ravno v teh norih časih na začetku 21. stoletja, v časih grandioznosti, vseh teh velikih besed, velikih slik, vsega tega bleščanja, tega kiča, vsega tega manipulativnega mehanizma celotne družbe liberalnega kapitalizma, v resnici pozabljamo, kdo sploh smo, kaj nas osmišlja, od kod prihajamo in seveda posledično tudi kam gremo".

Miha Boljka se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Iz slikarstva je leta 2000 diplomiral na ljubljanski akademiji za likovno umetnost pri profesorjih Emeriku Bernardu in Sreču Draganu. Predstavlja se na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.