Misel Andreja Brvarja. Foto: Mestna občina Maribor
Misel Andreja Brvarja. Foto: Mestna občina Maribor

Na Mestni občini Maribor so namreč pripravili akcijo z naslovom Moč besede. Gre za serijo plakatov na javnih plakatnih mestih v Mariboru, ki meščane nagovarjajo z mislimi, ki bodrijo. Maribor je bil eno prvih slovenskih mest, ki je ob pojavu novega koronavirusa ustavil javno življenje.

Župan Saša Arsenovič je odredil zaprtje vseh lokalov v občini 14. marca, dan pozneje se je ustavil tudi mestni potniški promet. Kot drugje po Sloveniji se danes znova zaganjajo nekatere dejavnosti, med drugim je dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov ter obratovanje določenih trgovin, a ob strogih zaščitnih ukrepih.

"Mariborske pesnike in ustvarjalce smo pozvali, da nam pošljejo enostavčne misli, s katerimi želimo dvigati moralo in pogum someščanov v teh – za marsikoga – težkih in negotovih časih, v katere nas je pahnila situacija z novim koronavirusom," je povedala vodja kabineta župana Jelka Vrečko.

Plakate je oblikoval grafični oblikovalec Matjaž Wenzel. Akciji so se pridružili tudi v podjetjih Snaga, TAM TAM in Europlakat, ki so omogočili plakatiranje.