Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ob ponovnem odprtju so v muzeju pripravili razstavi, prva je Away from the Easel: Jackson Pollock's Mural, druga pa Knotted, Torn, Scattered: Sculpture after Abstract Expressionism, piše portal Artdaily.

Postavitev Jacksona Pollocka bo predstavila njegovo monumentalno slikarijo, ki jo je po naročilu leta 1943 naslikal v stanovanju Peggy Guggenheim na Manhattnu. Druga nova razstava pa bo usmerjala pogled v kiparstvo po abstraktnem ekspresionizmu. Na ogled pa bodo številna dela iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja iz zbirke Guggenheim med drugim kipi Lynde Benglis, Maren Hassinger, Roberta Morrisa, Richarda Serre in Tonyja Smitha.

Sorodna novica Dokumentarni film o "odvisnici od umetnosti" Peggy Guggenheim

Številne digitalne vsebine
Ponovno odprtje še ne pomeni, da se v Guggenheimu vračajo v predkoronsko stanje. Ob veljavnih ukrepih bodo sprejeli četrtino manj obiskovalcev. Ogled bo organiziran po enosmerni poti, vstopnice, vezane na določen datum, pa si bo treba priskrbeti prek spleta. Več vsebin, ki so obešene ob razstavnih eksponatih, bo dostopnih prek spleta, da se bodo obiskovalci od doma lažje poglobili v videne umetnine.

Pripravili bodo tudi številne digitalne vsebine, med njimi virtualne pogovore ter virtualne arhitekturne in galerijske oglede, pa tudi ustvarjalne delavnice za odrasle in družine, še piše Artdaily.

Ob ponovnem odprtju bodo obiskovalce sprejemali samo od četrtka do sobote, od 11. do 18. ure. Posebnost bo v tem, da bodo ponudili možnost, da obiskovalci ob petkih in sobotah med 16. in 18. uro za vstopnico namenijo znesek po želji.

Maske bodo morali ob ogledu nositi vsi obiskovalci, starejši od dveh let.