Nagrajeni plakat Bojane Fajmut. Foto: Program Ars
Nagrajeni plakat Bojane Fajmut. Foto: Program Ars

Z namenom, da kar najbolje ponazori raznolikost programa Ars, je Bojana Fajmut v sodelovanju z RTV Slovenija zasnovala celostno grafično podobo, ki so jo krepile grafike z različnimi prehodi in prekrivanji; ta ilustrirajo bogastvo Arsovega programa.

Tako je nastala vizualna komunikacija, ki se je stopnjevala skozi celotno jubilejno leto 2023: na vseh tradicionalnih medijih in novih medijskih platformah, v publikaciji o 60-letnici delovanja programa ter na razstavah in dogodkih.

Nagrajeni plakat je bil uporabljen za predstavitev gala dogodka, ki je potekal v Cankarjevem domu. Kampanja ob jubileju je bila očitno uspešna, saj je decembra 2023 program dosegel najvišjo poslušanost do zdaj.

Novice o prejemu nagrade se je oblikovalka razveselila, predvsem zato, ker se ji zdi, da potrjuje kontinuirano kakovost njenega dela. "V tridesetih letih delovanja sem prejela že osemdeset nagrad in vesela sem, da se na moje delo pozitivno odzivajo tako naročniki kot tudi stroka," je komentirala za marketinško revijo Marketing Magazin.

Zakaj celo praznično leto?
Tretji program Radia Slovenija Ars je v svojih šestdeset letih delovanja postal nepogrešljiva kulturno-umetniška institucija, ki si je zagotovila pomembno mesto v kulturni in medijski krajini. Njegovo delovanje zajema šest desetletij kulture in literature, kakovostnega izbora resne glasbe in džeza, igranega progama, ob tem pa tudi bogatenja nacionalnega arhiva.