Kristina Paunovska, Novi prostori. Foto: AVA
Kristina Paunovska, Novi prostori. Foto: AVA

Kot so ob tej priložnosti zapisali, so v tem času izobrazili številne uspešne diplomante v različnih kreativnih poklicih. Mnogi med njimi so dobitniki domačih in mednarodnih nagrad in priznanj, s svojim delom na likovnem področju pa so promotorji Republike Slovenije v širšem mednarodnem prostoru, so zapisali.

Razstava, s katero bodo danes ob 19.00 potegnili črto pod študijsko leto, prinaša dela različnih medijev. Na ogled bodo fotografija, objekti, instalacije, slike, videodela, filmi in makete filmskih scenografij. Z novo galerijo oz. interdisciplinarnim centrom, ki bo združeval vse dejavnosti zavoda, AVA širi svojo dejavnost. Poleg uveljavljenih domačih in mednarodnih koprodukcij na področju razstav in umetniških produkcij AVA tako razvija in pripravlja nove projekte in modele sodelovanja

Mia Zigmund, Ko bom velika, bom majhna. Foto: AVA
Mia Zigmund, Ko bom velika, bom majhna. Foto: AVA

Na tokratni razstavi svoja dela predstavljajo Bad Artist, Julija Brajnik Volčič, Nika Gregorič, Teja Gregorič, Ronja Hage Tange Youssef Hamza, Marija Klun, Jaka Komac, Ana Kovačič, Brina Krišelj, Agate Lielpetere, Jaša Andrej Müller, Čarna Nikolić, Lara Papov, Kristina Paunovski, Gaja Prinčič, Neža Rant, Luka Rep, Polina Shkolnikova, Sebastjan Skutnik, Lara Slekovec, Pia Sovinc, Anila Spahiu, Žiga Starc, Gea Stošicki, Iva Suhadolnik Gregorin, Rina Zakrajšek, Mia Zigmund, Eva Zorjan, Ema Žičkar in Manca Žitnik.

Lara Papov, Rock solid. Foto: AVA
Lara Papov, Rock solid. Foto: AVA

Kot so ob tej priložnosti spomnili, je bila AVA, neodvisna in nepridobitna šola, ustanovljena kot izziv splošnemu odnosu do umetnosti in kreativnosti v Sloveniji in širši regiji, predvsem glede na diskurz o družbenopolitičnih posledicah globalizacije kulture in družbe. AVA spodbuja interdisciplinarne raziskave in uporabo novih medijev in tehnologij znotraj zgodovinskega in teoretičnega okvirja. Študij temelji na kritičnem razumevanju umetnosti znotraj širšega kulturnega in družbenega konteksta.