Upodobitev dečka, ki z ribiško palico drži modro zaščitno masko, se je pojavila na kamnitem pomolu v kraju Harwich, ki leži v občini Tendring v Angliji. Tamkajšnji občinski svet je sporočil, da je "nemudoma" postavil varnostnika ob stvaritev, poroča BBC.

Zdaj je na potezi Banksy
"Nemudoma smo tja postavili varnostnika in izvajamo nadaljnje ukrepe za zaščito tega umetniškega dela, medtem ko čakamo na potrditev, da gre res za najnovejši del umetnikovega 'grafitarskega dopusta' v vzhodni Angliji," je sporočil tiskovni predstavnik občinskega sveta.

Na počitnicah brez počitka: Banksy potrdil, da so grafiti na obali njegovi

Zdaj je torej na potezi Banksy, ki svoje avtorstvo praviloma potrdi z objavo na svoji spletni strani ali na Instagramu.

Ulični umetnik na pohodu
V začetku avgusta letos se je na lokacijah po Norfolku in Suffolku pojavila kar deseterica Banksyjevih stvaritev. Umetnik sam je ta niz upodobitev poimenoval A Great British Spraycation (Velik britanski grafitarski dopust).

Prav ta občinski svet je bil leta 2014 deležen kritik z mnogih strani zaradi prepleskanja Banksyjevega dela v kraju Clacton-on-Sea. Šlo je za upodobitev skupine golobov, ki je v smeri ptice eksotičnega videza držala transparente z napisi, uperjenimi proti priseljencem. Poslikavo so prepleskali, še preden je Banksy na svoji spletni strani potrdil avtorstvo. Občinski svet pa je takrat sporočil, da je prejel pritožbo zaradi "rasistične" stvaritve, še navaja BBC.