Črno-bele upodobitve po novem krasijo Gorlestone in Great Yarmouthu v Norfolku ter Lowestoft v Suffolku. Paul Gough, strokovnjak za Banksyja z umetniške univerze v Bournemouthu, je po pisanju BBC-ja dejal, da je "precej prepričan", da gre za Banksyjeva dela, "ali pa za zelo dobre ponaredke". Banksy svoje avtorstvo praviloma potrdi z objavo na svoji spletni strani ali na Instagramu, česar pa vsaj do zdaj še ni storil.

Celo plesni koraki so prepričljivi ...
Gough je dejal še, da je "Banksy očitno užival med svojim bivanjem na vzhodu Anglije", po njegovem mnenju je uporabil "zelo prefinjene šablone, ki kažejo na umetnika na vrhuncu ustvarjalnosti". Dodal je, da je "koloriranje razpoznavno; risba je res ostra; celo plesni koraki so prepričljivi."

Opomnil je še, da je "kot vselej pri Banksyju, kontekst ključnega pomena: skrbno izbira svoje prostore in ti trije so na odličnih lokacijah". Po Goughovem mnenju ta "tri dela nagovarjajo različne generacije gledalcev: majhne otroke, starejše in tiste, ki so se v iskanju zabave odpravili ven po 18 mesecih popolnega zaprtja javnega življenja. Morda je otrok z lomilko oziroma odpiračem simbol, da smo vsi izpuščeni iz pandemije."

Med stvaritvami je med drugim upodobitev otroka poleg razkopanega pločnika, nad avtobusnim postajališčem je plešoči par ob harmonikarju. Videti je mogoče še galeba, ki se spušča proti zabojniku za smeti, in otroke v čolniču, s pripisom Vsi smo v istem čolnu ‒ geslo, ki ga je mogoče slišati tudi v zvezi s pandemijo.

Za Banksyja značilno podobje, ki spodbuja razmišljanje
Prav mesta Gorlestone, Great Yarmouthu in Lowestoft so oddala skupno kandidaturo za naziv Mesto kulture Združenega kraljestva v letu 2025. "Banksy je podpiral prejšnje dogodke Mesta kulture in to je še eno tako darežljivo dejanje: značilno za njegovo radodarnost v teh težkih časih, pa tudi z njegovim znamenitim podobjem, ki spodbuja razmišljanje," je še povedal Gough.

Sheila Oxtoby iz mestnega sveta Great Yarmoutha je dejala: "Prav tako nas zanima in smo radovedni kot vsi drugi, ali bi to lahko bile pristne Banksyjeve stvaritve. Lepo bi si bilo misliti, da so, a ne vemo zares. Twitter je ponorel ‒ že samo z občudovanjem kakovosti umetniškega dela, ki se je čez noč pojavilo od nikoder."

Na vprašanje BBC-ja, ali je to kaj v zvezi s ponudbo Mesta kulture, je odvrnila: "To bi bila dobra zvijača, kajne, vendar za tem zagotovo ne stoji mestni svet." Dodala je, da so mestni svetniki "vprašali nekaj ljudi, ki bi morda vedeli", kako preveriti, ali gre za pristno Banksyjevo delo, in da "še ni bila sprejeta odločitev" o tem, kaj bodo naredili s stvaritvami.

"Daj no, Banksy ‒ sporoči nam."
Kustosinja galerije Yare v Great Yarmouthu Sarah Young je po ogledu ene izmed upodobitev dejala, da si vsekakor želi, da "je to Banksy ‒ ne bi bilo kul? To bi bil velik zagon za Yarmouth ‒ vsi ga že gledajo in se sprašujejo: 'Je ali ni?' Daj no, Banksy ‒ sporoči nam."

Ruben Cruz iz podjetja Reprezent Project, ki organizira umetniške dogodke in delavnice za mlade, je dejal, da je prepričan, da je Banksy ustvarjal v Great Yarmouthu. "Banksy v mestu ‒ to je noro super!" je dejal in izrazil upanje, da ne bo nihče vandaliziral dela. Dodal je še, da bo podjetje poskušalo najti način, kako najbolje zaščititi stvaritev v Yarmouthu.