Dogodki od danes do sobote potekajo na vseh treh lokacijah akademije, pa tudi drugje, kot so zapisali na akademiji, je izjemno študentsko produkcijo nemogoče zajeziti znotraj prostorov akademije.

Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Drevišnji dogodek odprtja v prostorih na Tobačni je pripravil oddelek za restavratorstvo, skupaj z oddelkom za slikarstvo, smer video, animacija in novi mediji, na Erjavčevi bo ob 18. uri dogodek, ki so ga pripravili oddelek za kiparstvo, Oddelek za slikarstvo (Slikarstvo, Grafika) in katedra za teoretične vede, v prostorih akademije na Dolenjski cesti pa bo ob 20. uri dogodek pripravil oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje in oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij (Fotografija, Grafično oblikovanje, Ilustracija), ki mu bo sledil koncert.

V petek bodo na vseh oddelkih brezplačne delavnice, potekali pa bodo tudi različni pogovori in odprtje pridruženih razstav.

Tridnevni dogodek bo v soboto sklenil zajtrk na akademiji z okroglo mizo o podobi in umetni inteligenci, potem pa bodo potekale še ad hoc delavnice.