Reciklart se bo v svoji osmi izvedbi vsak dan – z izjemo sobote – ob 8. uri odprl z delavnico, poimenovano Varjenje za začetnice oz. začetnike, ki jo bo vodil Jaka Kušar.

Foto: Reciklart
Foto: Reciklart

Nocoj bodo odprli skupinsko razstavo Taljenje, na kateri se bodo predstavile umetnice Tajda Jug, Zala Klančnik, Polona Pečan, Iza Štrumbelj in Ulla Žibert, v Nočni izložbi Pešak pa se bo predstavila umetnica Kamila Walendykiewicz s postavitvijo Hanging in Mid_Air.

Kot vsako leto bo na festivalu festivala zaživel izmenjevalski kotiček, v okviru katerega lahko obiskovalci izmenjajo oblačila, glasbo, knjige, nakit in druge predmeti pod geslom Pridi, prinesi, odnesi. Vsak dan bo na voljo tudi participativna ustvarjalnica projekta ZinkubatorTrash zin kotiček.

Reciklartov sejem in garažna razprodaja
Na ploščadi pred Galerijo Alkatraz se bo vsak dan ustvarjalo t. i. "trash zine – fanzine, inspirirane s smetmi: fizičnimi, mentalnimi in čustvenimi", so zapisali organizatorji festivala.

Reciklart bo prežet tudi z glasbenim dogajanjem. Med drugim bo v petek nastopil dvojec Lip Rouge, ki ga sestavljata Eva Mulej in Karmen Ponikvar, festival pa bo v soboto sklenil koncert bobnarja in komponista Elvisa Homana. Koncertu bo na zadnji festivalski dan sledil še jam session z DIY-glasbili pod mentorstvom Maje Pahor. V soboto bosta sicer cel dan odprta Reciklartov sejem in garažna razprodaja.

V primeru dežja bo festival v organizaciji Reciklart (KUD Mreže) in ko-produkciji Galerije Alkatraz potekal v galeriji. Udeležba festivalskih dogodkih je brezplačna, na delavnice se je treba prijaviti, so še sporočili organizatorji.