Foto: Tam-Tam
Foto: Tam-Tam

V svojih delih se ustvarjalke in ustvarjalci prek različnih vizualnih konceptov ukvarjajo z osmišljanjem vprašanja strpnosti. Avtorji del, predstavljenih na razstavi, so študentke in študenti, udeleženci enotedenske intenzivne oblikovalske delavnice v Gradcu, ki je potekala na FH Joanneumu v Gradcu aprila 2022. Ustvarjali so pod mentorstvom Tomislava Bobinca z Inštituta za dizajn in komunikacijo v Gradcu, Rogerja Walka s Fakultete za dizajn v Dortmundu, Marije Juza s Fakultete za arhitekturo v Zagrebu in Domna Frasa z ALUO-ja.

Avtorica plakata je študentka UL ALUO Hana Jelovšek. Foto: Tam-Tam
Avtorica plakata je študentka UL ALUO Hana Jelovšek. Foto: Tam-Tam

Svojstveni oblikovalski pristopi
Nastala je serija plakatov, prek katerih študentke in študenti raziskujejo vprašanje tolerance in možnosti njene vizualne predstavitve.

"Dela zaznamujejo svojstveni oblikovalski pristopi. Plakati prikazujejo moč vizualnega sporočanja, kako lahko vedno aktualen družbeno pereč pojem s pomočjo različnih tehnik prevajamo v pomenljiva in angažirana sporočila," so zapisali ob razstavi. Sodelujoči so ideje pretvorili v 30 izvirnih plakatov, povezanih v celovito razstavo. "V srži projektov Strpnost in Študenti za strpnost je en sam cilj – ozaveščanje in poudarjanje pomena strpnosti in družbene vključenosti," poudarjajo.

Po predstavitvah, ki sta v maju potekali v Berlinu in Gradcu, prihaja razstava v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani tudi v plakatno galerijo TAM-TAM v Ljubljani.
Avtorji

Vključeni so Katrin Schwarz, Luce Storić, Žiga Anderlič, Ema Božek, Lidia Donis, Nataša Brandt, Lucija Burić, Lea Murko, Gal Šnajder, Jasmina Dautovic, Kristina Gutmann, Sven Vranješb, Zala Perčič, Paul Hentschel, Tim Stange, Emma Wöllstein, Mihael Šandro, Anica Holzer, Ivana Šilić, Katja Malešević, Sara Zelić, Rok Ifko Krajnc, Sebastian Lutzka, Hana Jelovšek, Katharina Sattler, Ema Kapelj Mariana Paredes, Pauline Hennerkes, Jakob Kantz in Dora Rupčić.

Razstava bo odprta do 31. julija.