Male plastike Elvin Brandhi iz Walesa v pekovski predkrščanski tradiciji parkljev prikazujejo podobe prednamcev. Umetnica je bila del programa Cirkulacije 2, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Kot so zapisali v umetniški iniciativi, njena izložbena postavitev Male plastike s pekovskimi izdelki prednamcev trenutno edina oživlja v tem času popolnoma zapuščen podhod Ajdovščina. "Postčloveški čas = čas (plus prostor) brez ljudi," je formula, s katero so označili delo.

Policijska ura. Foto: Cirkulacija 2/Fotopub
Policijska ura. Foto: Cirkulacija 2/Fotopub

Stvaritev aktualne narave
Policijska ura, ki je delo umetnika Name, odšteva čas, ki je še na voljo pred policijsko uro. Delo se "tvorno vključuje v posthumani trenutek" in je postavljeno kot popolnoma praktičen pripomoček na nadstrešku ljubljanskega razstavišča Fotopuba. Delo je nastalo v okviru Mehatronične delavnice Cirkulacije 2, ki jo je v letu 2020 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Ta delavnica sestavi orodja, tehnologije in ekspertna znanja, ki so v Cirkulaciji 2 in jih v določeni meri ponudi v uporabo tudi drugim posameznikom, ki kaj takšnega potrebujejo.

Z Radiem Študent v poklon dadi
Že v preteklem mesecu pa so v Cirkulaciji 2 v sodelovanju z Radiem Študent izvedli delo Radart št. 11: RADADAR. Gre za sodobni poklon eni od stoletnic dadaizma, in sicer odprtju prve dadaistične razstave Dada sejma v Berlinu leta 1920. Njegove ustvarjalce je vodila nujnost odzivanja na absurdnosti vsakdanjega sveta – resničnost so montažirali v materializacijo, ki nam stoletje pozneje priča o spominih drugega časa.