Za umetnino je na 15. mednarodnem salonskem tekmovanju ARC v konkurenci 4941 del iz 83 držav prejel nagrado ARC Staff Award.

Prekletstvo Tritona, olje na platno. Foto: anikis.com
Prekletstvo Tritona, olje na platno. Foto: anikis.com

Na razstavi predstavljajo 91 del s 15. mednarodnega salonskega tekmovanja ARC. Razstavo so odprli v soboto, v nedeljo pa se je začela spletna dražba. Na prodaj je 56 izmed razstavljenih del, med njimi od Nika Anikisa Skuška.

Iz globokih čustvenih bojev
Slikar je Prekletstvo Tritona ustvaril leta 2019. Pri Sotheby's so o sliki zapisali, da se je porodila iz globokih čustvenih bojev in trdnega razmerja, ki je razpadlo. "Ljubezen je energija, ki povezuje, vendar jo mora podpreti jasen, iskren in odkrit pogovor."

Nik Anikis Skušek se je rodil leta 1990 v Celju. Živi v Sevnici, kjer je imel leta 2008 prvo samostojno razstavo v Grajski kavarni sevniškega gradu. Svoja dela je predstavil na več samostojnih razstavah in med drugim sodeloval na skupinskih razstavah v Londonu, New Yorku, Barceloni, Solunu, Ljubljani in Piranu.

Prejel je več nagrad, v letih od 2014 do 2019 je bil šestkrat med finalisti mednarodnega salonskega tekmovanja ARC, neprofitne izobraževalne fundacije, ki se lahko pohvali z največjim spletnim muzejem, posvečenim delom starih mojstrov ter slikarjev 19. in 21. stoletja.

Razstava bo na ogled do 26. julija.