Muzej novejše zgodovine vabi k ustvarjanju stripa s šestimi slikami, v katerem posamezniki ilustrirajo svoje preživljanje časa. Na ta način bo nastala razstava o življenju v času koronavirusa, najboljši izdelki pa bodo tudi nagrajeni.

Iz muzeja sporočajo, da do 1. aprila svoje stripovske podvige objavite na Facebooku ali Instagramu, ob objavi pa označite Muzej novejše zgodovine. (Tisti, ki nimate družabnega omrežja, pošljite svoje delo na e-naslov: urska.purg@muzej-nz.si.)

"Umetnost v izolaciji". Foto: Mestna galerija Ljubljana

Ustvarjanje v času socialne izolacije
V Mestni galeriji Ljubljana pa vabijo umetnike, da jim na naslov umetnostvizolaciji@gmail.com pošljejo svoje umetnine, nastale v dneh samoizolacije. Prepričani so namreč, da nastaja ogromno zanimivih del. Ne nazadnje je Facebookova galerija prostorsko omejena, zato naj posameznik pošlje največ pet umetnin.

"V času, ko je strah večji kot ustvarjalnost, panika večja od navdiha, slabih novic več od dobrih, smo se v Mestni galeriji Ljubljana odločili, da po kanalu, ki ga trenutno spremlja veliko število ljudi, širimo umetnost," so zapisali pri Mestni galeriji Ljubljana, kjer "odprtje" razstave na Facebooku napovedujejo za 20. marec ob 19. uri.

Tlakovanje poti do donatorskega večera
Nato si bodo "odprtja" sledila glede na število prejetega gradiva. Po končani karanteni bodo v galeriji zbrali izvirnike in pripravili donatorski večer, s katerim bodo po svojih najboljših močeh pripomogli k reševanju finančnega položaja avtorjev, v katerem so se znašli zaradi širjenja koronavirusa.

Iz Muzeja in galerij mesta Ljubljane, pod okriljem katerih deluje Mestna galerija, so sporočili, da jim je prva svoja dela, nastala v času izolacije, poslala ilustratorka Milanka Fabjančič, ki jih je s svojo ustvarjalnostjo pravzaprav spodbudila k začetku te akcije.