Čustvena loterija, ki omogoča zastavljanje lastnih čustev v valuti EmotiCoin za sodelovanje v žrebanju za glavni dobitek pozitivnih čustev. Foto: Ljudje
Čustvena loterija, ki omogoča zastavljanje lastnih čustev v valuti EmotiCoin za sodelovanje v žrebanju za glavni dobitek pozitivnih čustev. Foto: Ljudje

Razstavo Počivajte v miru, ljudje odpirajo nocoj v prostorih oblikovalskega studia Ljudje v Ljubljani.

Po osmih letih delovanja oblikovalskega studia Ljudje se njegovi člani vse pogosteje sprašujejo o pomenu in vlogi oblikovanja. Kako bo oblikovanje usmerjalo nakupovalne navade v prihodnosti? Na kakšen način bo k potrošnji prispevala tehnologija, ki bo precizno spremljala naše čustveno razpoloženje, in kako bo to vplivalo na človeška življenja? S čim se bodo ukvarjali ljudje, ko bo večino dela prevzela umetna inteligenca?

Kako bi bil lahko tok naše "zgodovine" oziroma prihodnosti drugačen?

Obiskovalec razstave bo tako dobil priložnost: to, kar šele prihaja, bo lahko pogledal za nazaj, presodil potek dogodkov in se, kot upajo ustvarjalci iz studia Ljudje, zamislil o tem, kako bi bil lahko tok naše "zgodovine" oziroma prihodnosti drugačen.

Na razstavi bodo na ogled zabavne vsebine, kot so čustvena loterija, ki omogoča zastavljanje lastnih čustev v valuti EmotiCoin za sodelovanje v žrebanju za glavni dobitek pozitivnih čustev, prerokovanje z možnostjo spreminjanja prihodnosti, virtualno potovanje na nekoč obstoječe destinacije, spalna aplikacija, ki omogoča osnoven način spanja z oglasi v sanjah in plačljiv premium način, kjer lahko uporabnik izbira med različnimi vsebinami sanj, sistem nakupovanja in dostave pošiljk naravnost v dnevno sobo, aplikacija SexFlex in pripomoček za erotične storitve, sistem za pripravo hrane z dodanimi čustvi namesto okusov, celostni zdravstveni pregled in tretma.

Studio Ljudje so strateški oblikovalski studio iz Ljubljane. Skupina oblikovalcev, strategov in umetnikov odkriva probleme in preoblikuje sisteme na različnih oblikovalskih področjih. Nekateri člani studia že več let poučujejo na Univerzi v Ljubljani in izvajajo oblikovalske tečaje v studiu.

Razstava je odprta do 5. avgusta.

Razstava RIP ljudje