Na razstavi sodeluje tudi Maja Smrekar. Foto: Matjaž Tavčar
Na razstavi sodeluje tudi Maja Smrekar. Foto: Matjaž Tavčar

Gre za enega največjih dogodkov Leta sosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo. Na razstavi sodelujejo slovenske umetnice Nika Autor, Lana Čmajčanin, Polonca Lovšin, Marjetica Potrč, Maruša Sagadin in Maja Smrekar.

Kot pravi Barbara Koželj Podlogar iz Skice, se razstava ukvarja z novim konceptom solidarnosti, solidarnostjo brez razloga.

Sorodna novica Slovenski umetniki osvajajo Dunaj: leto sosedskega dialoga prinaša serijo razstav

"To pa pomeni, da seveda danes solidarnosti ni več mogoče spodbujati skozi razredne boje, delitev družbe in tako naprej, ampak v razmerju do vsakega posameznika, ki se zave svoje ranljivosti."

Kuratorki razstave sta Alenka Gregorič in Felicitas Thun-Hohenstein, ki pravi: "Če se zavemo te ranljivosti, lahko naša gesta sproži dogodek in pomeni boljšo prihodnost za vse nas."

Ta razstava vzpostavlja dialog med slovenskimi in avstrijskimi umetnicami, kar je eden ciljev Leta sosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo, pa je dejala veleposlanica Slovenije na Dunaju Ksenija Škrilec. "Zaradi koronarazmer se naš dialog nadaljuje tudi v prihodnjem letu, z večjimi in manjšimi dogodki. Eden izmed vrhuncev bo tudi razstava Alme Karlin."

Razstava bo odprta do aprila, potem bo potovala tudi v Ljubljano.