Leta 1963 rojena Tracey Emin je ena od številnih sodobnih umetnikov, ki med samoosamitvijo uporabljajo Instagram. Foto: EPA
Leta 1963 rojena Tracey Emin je ena od številnih sodobnih umetnikov, ki med samoosamitvijo uporabljajo Instagram. Foto: EPA

To je projekt galerije White Cube, po besedah njene umetniške vodje Susan May je to način, da ostanemo povezani z glasovi, "ki nam pogosto pomagajo gledati na svet na drugačen način". Dodala je še: "Kolektivna izkušnja je nekaj, o čemer lahko umetniki učinkovito pripovedujejo, in v času, ko nas je toliko zaprtih na načine, ki so zunaj našega nadzora, nam umetnost in umetniki lahko pomagajo, da bi razumeli ta položaj."

"Jezna sem ... a nimam energije, da bi to pokazala"
Dnevnik Tracey Emin je po mnenju nekaterih surovo avtobiografski. Prvi dan je objavila posnetek v kopeli s pladnjem kave in vročimi žemljicami ter žuborenjem vode iz pipe. Ob tem je zapisala: "Danes bi bila srečna. Danes bi praznovala samoto. Če me ne bi napolnil preveč močan občutek strahu. Temina ... zaradi katere si želim živeti še bolj kot kdaj koli prej."

Tretji dan je sledil zapis: "Jezna sem ... a nimam energije, da bi to pokazala. Živi v meni, gnjavi me, se premika naokrog, prevzema mojo dušo." Zakričala je neznancu: "Pojdi med vrstice, je**ni idiot."

Hirstovi češnjevi cvetovi
Med sodobnimi umetniki, ki med samoosamitvijo uporabljajo Instagram, je tudi Damien Hirst. Njegove objave večinoma razveseljujejo z vpogledom v način njegovega dela. Med drugim je zapisal "Obožujem barve" in iz svojega studia objavil kratek film o tem, kako napreduje pri novih velikih slikah češnjevih cvetov.