Dva murala bosta krasila transformatorski postaji v središču mesta, na Draškovićevi in Miramarski ulici, eden pa bo nastal na elektroenergetskem objektu v zahodnem predmestju hrvaške prestolnice, so sporočili iz Hrvaškega društva likovnih umetnikov (HDLU).

Zmagovalce so izbrali na februarskem razpisu HDLU-ja. Umetniki bodo dobili po 10.000 kun (1350 evrov) honorarja, namenili pa jim bodo še do največ 4000 kun (540 evrov) za material in tehnično opremo za ustvarjanje muralov. V društvu bodo poskrbeli tudi za promocijo akcije.

Žeželj je mednarodno znan grafični oblikovalec, slikar, ilustrator in animator, ki deluje v ZDA in na Hrvaškem. Njegove risanke so bile večkrat v programih mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, v Ljubljani pa se je že predstavil s samostojno razstavo svojih del.

Rakić je hrvaški slikar mlajše generacije, ki deluje tudi kot ulični umetnik (street artist) pod imenom Chez 186. Sodeloval je že pri projektih HDLU-ja, med drugim pri slikanju zidov v hrvaških zaporih.

Klara Rusan pa je mlada ilustratorka in animatorka, ki je znana po svojih muralih in risbah, ki krasijo nekatere luksuzne hotele na Hrvaškem. Pod umetniškim imenom Klarxy je objavila tudi nekaj stripov.