Na razstavi, ki jo bodo nocoj ob 19.00 odprli na svoji Facebook strani, bodo predstavili 70 umetniških del, ki naslavljajo trenutno situacijo.

Ilustracija Milanke Fabjančič. Foto: MGML
Ilustracija Milanke Fabjančič. Foto: MGML

Umetniki so dela za razstavo z naslovom Umetnost v času izolacije na povabilo galerije prispevali po elektronski pošti. S projektom želi galerija po kanalu, ki ga v dnevih, ko so večinoma doma, spremlja veliko število ljudi, med ljudi širiti umetnost.

Z razstavo želijo pokazati, da je tudi izolacija priložnost za ustvarjalnost. Foto: MGML
Z razstavo želijo pokazati, da je tudi izolacija priložnost za ustvarjalnost. Foto: MGML

Kot so sporočili iz Muzeja in galerij mesta Ljubljane, pod okriljem katerih deluje Mestna galerija, so 70 del, ki jih predstavljajo, prejeli v dveh dneh. Prepričani so, da je tudi izolacija priložnost za ustvarjalnost, zato še vedno vabimo, da umetniki na elektronski naslov umetnostvizolaciji@gmail.com posredujejo svoja umetniška dela in jih pomagate pri širjenju pozitivnega vzdušja.

Ko bo karantene konec, bodo v Mestni galeriji Ljubljana zbrali originalna dela in pripravili donatorski večer, s katerim bodo pripomogli k reševanju finančne situacije avtorjev, v kateri so se znašli zaradi širjenja novega koronavirusa.

Mali umetniki v karanteni
Pripravili so tudi akcijo za najmlajše ustvarjalce. Akcija Mali umetniki v karanteni poteka na Facebook strani Galerije Tobačna. Kot so zapisali v MGML-ju, bodo večkrat tedensko v za to ustvarjenem Facebook dogodku objavljali raznolike in ustvarjalne ideje ter kratke predstavitve sodobnih umetnikov, zainteresirane pa vabijo, da se jim pri ustvarjanju pridružijo in z njimi delijo nastala umetniška dela.

Iz česa vse se da ustvariti umetniško delo
"Ker vsi vemo, da je v teh tednih najbolje ostati doma, bomo material za naše umetnine poskusili najti tam, kjer ga običajno ne iščemo: v naši kuhinji, v prepolnem predalu delovne mize, v kopalnici, na zaprašenem podstrešju ali v nepospravljeni kleti. Plastična embalaža, star časopisni papir, kosi blaga in lesa, pločevinke ... Tudi iz tega lahko nastane umetniško delo," so dodali.

Fotografije nastalih izdelkov s pripisom lastnega imena in naslova umetniškega dela je treba poslati na elektronski naslov maliumetnikivkaranteni@gmail.com. Fotografije bodo objavljali na svoji strani, najbolj domiselni izdelki pa bodo po koncu karantene nagrajeni.