Foto: BoBo
Foto: BoBo

Njihov mandat se bo začel z ustanovitveno sejo sveta, je po redni seji vlade sporočil urad vlade za komuniciranje. Ob tem je Ukom dodal, da je vlada 15. decembra lani sprejela sklep o spremembah sklepa o ustanovitvi javnega zavoda Moderna galerija. S spremembo sklepa se je med drugim spremenila sestava sveta Moderne galerije, ki se iz petih razširja na šest članov, od tega sta dva predstavnika delavcev javnega zavoda, s čimer bodo delavci zdaj ustrezneje uresničevali svojo ustavno pravico do sodelovanja pri upravljanju javnega zavoda.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zaradi te spremembe sklepa se mora svet zavoda konstituirati najpozneje v 30 dneh od uveljavitve sklepa. Obenem pa dosedanjim članom sveta zavoda preneha mandat z dnem konstituiranja novega sveta zavoda.

Odvetnica Urša Chitrakar se ukvarja s pravnim svetovanjem s področja avtorskih pravic, intelektualne lastnine in druge problematike s področja umetniške produkcije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah in intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Preden je postala odvetnica, je delala kot samostojna pravna svetovalka in kot Fulbrightova štipendistka gostovala na Fordham University School of Law v New Yorku, je zapisano na njeni spletni strani.

Umetnostna zgodovinarka Urška Jurman je med drugim programska vodja mednarodno uglednega Društva Igor Zabel za kulturo in teorijo.

Novinarka, političarka, poslanka in umetnostna zgodovinarka Majda Širca Ravnikar je bila ministrica za kulturo med letoma 2008 in 2011. Na Kulturnoumetniškem programu Televizije Slovenija je uradnica oddaj o kulturi, prav tako je avtorica knjižnih, številnih revijalnih in časopisnih tekstov s področja filma, avdiovizualne kulture, humanistike in blogerka.

Zoran Pistotnik je profesor filozofije in sociologije ter nekdanji vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za kulturo. Svojo poklicno pot je začel kot novinar in glasbeni urednik Radia Študent, kjer je tudi zasnoval festival Druga godba.