Tovrstna ponudba na obrobju mesta in ob sprehajalni poti na Kapelo oziroma Kostanjevico, ki je na voljo od danes do konca septembra, sodi v okvir novogoriškega poletnega programa.

S hiško Mobilet in prvič tudi z doživljajskim igriščem želijo v okviru projekta Urbinat testirati in oživljati pozabljene dele mesta, poudarjajo na novogoriški mestni občini.

Skupina prebivalcev se ne strinja s projektom

S takšnim posegom ob potoku Koren pa se nekateri ne strinjajo. Skupina prebivalcev Nove Gorice meni, da sta bar in otroško igrišče ob potoku Koren zelo "neinovativna rešitev". In ker niso bili vključeni v predstavitev projekta, ji s peticijo nasprotujejo.

"Smo zelo razočarani in jezni, ker nam v bistvu hočejo vsiliti eno stvar, ki je tu ne želimo. Gorica je polna teh barov in vemo, kakšna kultura bivanja je to. Mi pa hočemo boljše vsebine v tem projektu," je povedala Danijela Viher.

Župan: Večina prebivalcev ceni oživljanje predela

To je manjša skupina ljudi, odgovarja novogoriški župan Klemen Miklavič. "Z nobenim velikim posegom nismo spreminjali tega okolja. Na drugi strani pa imamo večino mestnih prebivalcev oziroma zelo veliko, ki zelo, zelo ceni, da se oživlja del mest ob Korenu. Da se jim ponujajo nova območja za sprehode, rekreacijo, za oddih," pravi.

"Otroci sami ustvarjajo ta prostor"

Mobilet in doživljajsko igrišče upravlja Mladinski center. Direktorica Jana Kruh pojasnjuje, da je "od pete popoldne do devete zvečer tudi možnost nakupa brezalkoholnih pijač, vode, soka in sladoleda".

"Otroci sami ustvarjajo ta prostor, kjer se bodo igrali," pa pravi pobudnica doživljajskega igrišča Eva Zucchiati. Novogoriška občina še dodaja, da je poletna ponudba ob potoku Koren poskusne narave.