Zaradi poškodbe kaninske žičnice in s tem zaprtja smučišča na Kaninu se zapirajo tudi hoteli. Foto: Mariša Bizjak
Zaradi poškodbe kaninske žičnice in s tem zaprtja smučišča na Kaninu se zapirajo tudi hoteli. Foto: Mariša Bizjak

"Odprtje hotela Kanin smo po poletni sezoni podaljšali v oktober prav zaradi obsega rezervacij, ki je še zagotavljalo ekonomiko poslovanja. Tudi zato je hotel še sprejel skupino gostov, ki je v Bovec prišla minuli konec tedna, po tem datumu pa so bile napovedi rezervacij skromnejše," je povedala Lavra Peršolja iz kabineta predsednika uprave Hita.

Zaradi nesreče na kabinski žičnici, ki povsem onemogoča obratovanje smučišča Kanin in prinaša v celoti izpad zimske sezone, so napovedi in ocene poslovanja v prihodnosti neekonomične. "To stanje je pripeljalo do neizogibne odločitve o zaprtju hotela in likvidaciji družbe Hit Bovec, vsakršno zavlačevanje pa bi v tem trenutku pomenilo ustvarjanje novih dolgov in neodgovorno poslovno ravnanje," je še dejala Lavra Peršolja.

V Hitu, ki je lastnik hotela Kanin in centra dobrega počutja, razmišljajo, da bo v prihodnje mogoče unovčiti to premoženje z oddajo v najem ali prodajo.

Usoda hotela Alp neznana
Hotel Alp je bil zaprt skoraj vso lansko zimo, saj je 190 postelj ob zaprtju smučišča izjemno težko napolniti. Tudi letošnja poletna sezona ni bila taka, kot je pričakovala direktorica Kontinuuma Renata Doberšek: "Pravzaprav je bilo poslovanje dobro, če je poznano, da nismo uspeli tržiti našega hotela zaradi pozne sklenitve najemne pogodbe. Mi smo poslovanje zaključili 30. septembra in ključe predali lastniku Hypo Leasingu, in ni mi poznano, kako bo s hotelom v prihodnje. Bojim pa se, da bo hotelska stavba delila usodo kaninskega smučišča".

Doberškova je opozorila še, da je zimska sezona kljub velikim naporom bovške razvojne zadruge verjetno dokončno izgubljena. Vse napore bi zato morali vložiti v pripravo nove poletne sezone. Tudi sami bi v Bovcu še ostali, vendar imajo preveč neodgovorjenih vprašanj, med katerimi je tudi to, ali bo Hypo Leasing hotel Alp prodal ali ga bo ponovno ponujal v najem.

Zaprli še hotel Kanin
Zaprli še hotel Kanin