Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Kot je na seji mestnega sveta povedala vodja sektorja za finance na celjski občini Natalija Črepinšek, so se za rebalans prvotnega proračuna, ki je bil sprejet marca, odločili, ker so pridobili dodatna sredstva za financiranje še dveh projektov, in sicer za obnovo stare grofije, ki bo vredna 1,5 milijona evrov, ter za 2,9 milijona evrov vreden projekt ureditve centra za duševno zdravje starejših. Celjski župan Matija Kovač pa je dejal, da imata oba projekta gradbeni dovoljeni in sta pripravljena za izvedbo.

V rebalansu so letošnji davčni prihodki načrtovani v znesku 41,6 milijona evrov, nedavčni prihodki naj bi znašali 21,2 milijona evrov, kapitalski prihodki 6,4 milijona evrov, transfernih prihodkov naj bi bilo za 10,5 milijona evrov.

Tekoči odhodki so načrtovani v znesku 19,3 milijona evrov, tekoči transferji naj bi znašali 30,6 milijona evrov, investicijskih odhodkov pa naj bi bilo za 32,7 milijona evrov. Letošnji primanjkljaj celjske občine je načrtovan v vrednosti štirih milijonov evrov. Občina se lahko zadolži v vrednosti do pet milijonov evrov. Občina načrtuje, da bo letos poplačala tudi dolg, ki znaša 3,6 milijona evrov.

Na voljo je tudi proračunska rezervacija v znesku 715.705 evrov, o uporabi teh sredstev pa bo odločal celjski župan. Skladno z odlokom o proračunskem skladu za izvedbo investicij in investicijskega vzdrževanja infrastrukture v celjski občini je tudi letos oblikovan sklad v vrednosti pol milijona evrov.