Luka Šulić in profesor saksofona Oto Vrhovnik sta ob koncu združila moči in navdušila občinstvo. Foto: MMC RTV Slovenija
Luka Šulić in profesor saksofona Oto Vrhovnik sta ob koncu združila moči in navdušila občinstvo. Foto: MMC RTV Slovenija
Z zvezdniškim koncertom zbirali denar za glasbila

Večnamenska športna dvorana tamkajšnje srednje šole je pokala po šivih, glavni magnet šestega dobrodelnega koncerta, ki ga je organiziral tamkajšnji Lions klub, pa je bil Mariborčan, ki je v Slovensko Bistrico prišel tik pred odhodom na Japonsko, kjer ga čakajo novi nastopi s Stjepanom Hauserjem, s katerim že leta navdušuje občinstvo doma in v tujini. Kot je dejal, je biti navdih in vzor mladim - številni se za učenje čela odločijo prav zaradi občudovanja svetovno znanega dua - najlepša plat njegovega uspeha. Kot je znano, sta člana dua pred kratkim sodelovala tudi v projektu Botrstvo, in sicer so na dobrodelni dražbi prodali loka za njuni čeli za kar 12.000 evrov.

Na odru so se zvrstili številni glasbeniki, poleg čelista pa je največji aplavz požel v Avstriji delujoči profesor saksofona Oto Vrhovnik, ki je z energičnim nastopom poskrbel, da nihče v dvorani ni ostal ravnodušen. Nastopil je tudi pianist in pevec Uroš Perič, ki je pričaral večne uspešnice Raya Charlesa, gostom pa so se na odru pridružili tudi učenci in učitelji slovenskobistriške glasbene šole, ki se veselijo novih glasbenih instrumentov, ki jih bodo dobili s sredstvi, zbranimi s koncertnimi vstopnicami.

"Verjamem, da bo današnji koncert ostal v spominu vsem nam, predvsem najmlajšim, ki so bili danes z ramo ob rami vsem tem svetovno znanim glasbenikom, in verjamem, da bo to še ena dodatna spodbuda," je za TV Dnevnik dejala ravnateljica Glasbene šole Slovenska Bistrica Radmila Bikić Magdić, ki je zavihtela taktirko orkestru harmonikarjev, ki se jim je pridružil tudi Šulić.

Več v priloženem videoprispevku Ane Bučar, spodaj pa si lahko ogledate skupni nastop Šulića in osemletnega Maia Rumeža.

Z zvezdniškim koncertom zbirali denar za glasbila