Mediji so januarja poročali, da je v vrtcu Ruše vzgojiteljica kričala na enoletnega otroka, ki je bil v času kosila v stolčku pripet s trakom iz blaga. Sledil je interni nadzor, ki ga je opravil inšpektorat za šolstvo in šport.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

V nadzoru, ki še ni končan, je inšpektorat po pisanju Večera ugotovil neustrezna dejanja ravnatelja Ladislava Pepelnika. Ravnatelj je privezovanje otrok v stolčku za hranjenje označil za preventivno dejanje, kar je po ocenah inšpektorata v celoti nesprejemljivo in v nasprotju z načeli vzgoje in izobraževanja.

"Ravnatelj prav tako ni ukrepal proti pomočnici vzgojiteljice, ki je vsa dejanja vzgojiteljice sprejemala, ni reagirala in ni nikogar obvestila. Ravnatelj prav tako nasilja vzgojiteljice ni prijavil policiji, kar bi moral po uradni dolžnosti," je zapisal inšpektorat v dopisu svetu zavoda, še poroča Večer.

Ravnatelj se je z ugotovitvami inšpekcijskega nadzora seznanil danes. Po poročanju POP TV je svet zavoda podprl ravnatelja, bodo pa počakali še na mnenje izvedenca in rezultate policijske preiskave, ki jo je policija začela na podlagi poročanja medijev.

Neprimerno ravnanje v vrtcu v Rušah?