Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na novem počivališču Drava Bike, ki so ga postavili v občini Lovrenc na Pohorju, si bodo kolesarji po napornem vzponu lahko oddahnili v naravni senci smreke in se osvežili s svežo pohorsko vodo, so sporočili iz Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor. Namenjeno je sproščanju, počitku in uživanju v naravi.

S kombinacijo lesa oz. desk je prikazana povezava s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti prepoznavni element. Nova počivališča so zasnovana iz več elementov, ki omogočajo prilagajanje postavitve in opremljenosti počivališča glede na lokacijo, potrebe in prostor, ki je na voljo, so dodali.

S počivališči Drava Bike sicer sledijo avstrijskemu konceptu počivališč, ki pa so ga nekoliko nadgradili in mu dodali slovenski pečat z logotipom. Elementi omogočajo, da se lahko počivališče prilagaja potrebam posamezne lokacije in se vizualno vklopi tako v naravno kot bolj urbano okolje.

V sklopu gradnje kolesarske poti Ruše–Limbuš bodo postavljena štiri počivališča, ki jih financira Direkcija RS za infrastrukturo, od tega tri v Rušah in eno v Mariboru. V sklopu projekta sodelovanja Naša Drava pa bodo počivališča vzpostavljena tudi v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Duplek in Ormož.