Pragerčani so na podvoz čakali dve leti. Foto: Zajem zaslona
Pragerčani so na podvoz čakali dve leti. Foto: Zajem zaslona

Dela za ureditev podvoza so se začela februarja lani, zato so se morali domačini kar dve leti voziti po obvozu, ki je njihovo pot podaljšal tudi do 10 kilometrov.

To je zgodovinski korak za Pragersko, pravijo občani, ki so vsakodnevno izgubljali potrpljenje ob železniškem prehodu, pred katerim so ob prometnih konicah za prečkanje železnice čakali tudi več kot pol ure.

"Glavno je to, da nam ni treba čakati. Za pešce je dobro, do vlaka imamo blizu, samo spodaj greš po stopnicah gor in si že na peronu," je za TV Slovenija povedala krajanka.

"Edino, kar me moti, je to, da predolgo delajo," pa je dodal krajan.

Konec je tudi več kot dve leti trajajoče zapore ceste. "Ti krajani so morali od sedem do deset kilometrov obvoziti, da so prišli do svojih domov, če govorimo iz Gaja na Pragersko ali s Pragerskega v Gaj, tako da to je velika odrešitev," je povedal Rudi Kruh, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Pragersko - Gaj.

"Zagotovo nam skrajša pot. Že če gremo v službo do Slovenske Bistrice, je bilo kar 15 minut, ko si šel na obvoznico, zdaj pa prideš praktično v sedmih minutah," je povedal drugi domačin.

Končuje se tudi nadgradnja železniškega vozlišča Pragersko, v sklopu katere so že prenovili postajo. Treba pa bo poskrbeti tudi za sanacijo drugih cest in infrastrukture, ki se je poškodovala ali uničila zaradi gradnje.

"Verjamemo, da bomo z izvajalci našli skupni dogovor in sanirali to infrastrukturo vsaj v prvotno stanje, kot je bilo," je sklenil predsednik KS-ja Pragersko - Gaj Kruh.

Investicija v višini skoraj 90 milijonov bo predvidoma končana oktobra.

V Pragrskem končno dočakali podvoz pod progo