Nivojski prehodi čez železniško progo predstavljajo precejšnjo prometno nevarnost. Foto: BoBo
Nivojski prehodi čez železniško progo predstavljajo precejšnjo prometno nevarnost. Foto: BoBo

Projekt, ki ga vodi Direkcija za infrastrukturo in med drugim vključuje prenovo železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici ter rekonstrukcijo proge med tema krajema, bo v celoti končan do aprila prihodnje leto.

Ta čas bodo najprej ukinili nivojska prehoda v Spodnji Brežnici, prestavili regionalno cesto ter zgradili nadvoz, pojasnjuje Dejan Jurkovič iz Direkcije za infrastrukturo in dodaja, da se bo s spremembami "pretočnost cestnega prometa bistveno izboljšala". "S tem, ko bomo tudi ukinili dva nivojska prehoda, pa se bo zvišala stopnja varnosti."

Večja pretočnost prometa in posledično boljša prometna varnost sta tista, zaradi česar se izvedbe projekta veselijo tudi v lokalni skupnosti. Župan Poljčan Stanislav Kovačič: "Ko bodo zadeve urejene, kot morajo biti, bo promet tekel zelo tekoče, kar pomeni lažje vključevanje, manj onesnaževanja okolja, z vidika varnosti pa dosti večjo varnost."

V Poljčanah zdaj urejajo tudi železniško postajo, dela že potekajo tudi v Slovenski Bistrici. Skupno je projekt, skupaj z že izvedenimi deli, ocenjen na 52 milijonov evrov.