Policija je 38-letniku, sicer doma z območja Policijske uprave Maribor, izdala plačilni nalog v višini 1200 evrov in izrekla devet kazenskih točk, so še sporočili s PU Celje.

Po oceni policije je imela sredna akcija pozitiven učinek, saj je po vsej državi promet potekal umirjeno, večina voznikov pa je vozila v skladu z omejitvami hitrosti. Foto: BoBo

Sredni maraton hitrosti se je končal z 862 prekoračitvami hitrosti, od tega kar 584 v naseljih, zunaj naselij 166 in 112 na avtocesti. Policisti so 446 voznikom izdali plačilni nalog, 221 voznikov pa lahko pričakuje, da jim bo plačilni nalog oziroma obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti poslano po pošti.

93 tujim voznikom so izrekli globo, ki so jo ti plačali na kraju, kjer so jih ustavili. Zoper dva voznika so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, sto voznikov pa so za manjše prekoračitve hitrosti le opozorili.

Eden je v naselju vozil skoraj 130 kilometrov na uro, drugemu pa so na avtocesti namerili nekaj manj kot 200 kilometrov na uro povprečne hitrosti. "Čeprav so bile aktivnosti napovedane in celo objavljene lokacije meritev hitrosti, so policisti obravnavali nekaj višjih prekoračitev hitrosti, ki kažejo na povsem neodgovorno ravnanje posameznih voznikov," poudarjajo na policiji.