Mestna promenada Rogatca. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv serije Mestne promenade
Mestna promenada Rogatca. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv serije Mestne promenade

Vrednost naložbe je ocenjena na okoli 2,5 milijona evrov, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal rogaški župan Martin Mikolič.

Župan pričakuje, da bo gradnja dislocirane enote, ki bo ena največjih naložb v občini, vključena v načrt gradnje domov za starejše v Sloveniji in da bo enota, ki bo imela od 30 do 34 postelj v enoposteljnih sobah, zgrajena do leta 2023.

Gradnja je predvidena na zemljišču, velikem nekaj več kot 8000 kvadratnih metrov, ob stanovanjskih blokih na Hofmanovi ulici v Rogatcu.

Vloga za gradbeno dovoljenje bo predvidoma podana še ta mesec, gradbeno dovoljenje pa naj bi bilo pridobljeno novembra letos. Mikolič pričakuje, da bi gradnjo, ki jo bo financirala država, lahko začela že prihodnje leto. Občina Rogatec pa mora zagotoviti samo sredstva za izdelavo projektne dokumentacije.

Gradnja dislocirane enote, ki bo imela tri etaže, v pritličju pa bodo avla z recepcijo, prostori za druženje, fizioterapija in servisni prostori, je vključena tudi v načrt razvojnih programov Občine Rogatec za obdobje 2020–2023.

Trenutno je 20 starejših občanov Rogatca nastanjenih v šmarskem domu upokojencev in v še nekaterih drugih domovih po državi.