Foto: Boštjan Podlogar/STA
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Občanke in občani Hrastnika lahko prek aplikacije SiON (Slovenske informativne Občinske Novice) odslej dostopajo do novic in drugih aktualnih objav, kot so potisna obvestila o zaporah cest, pitni vodi, lokalnem utripu, informacije o prireditvah in dogodkih, turistične znamenitosti in informacije o občinskih, državnih in evropskih razpisih ter financiranju.

Navodila za namestitev in uporabo aplikacije so na voljo na spletni strani občine.

Kot so sporočili s hrastniške občine, je aplikacija SiON preprosta za uporabo in omogoča tudi povratno komunikacijo med občani ter hrastniškim županom Markom Funklom in njegovimi sodelavci. Na voljo so ankete, prek katerih lahko vsak uporabnik izrazi svoje mnenje o določeni temi, ter oddaja predlogov in prijav.

Občani lahko prek aplikacije obvestijo občinsko upravo o poškodovani infrastrukturi, nasmetenih območjih, ljudeh v stiski, izgubljenih živalih in podobno. Pri tem lahko dodajo tekstovni opis, fotografije in geolokacijo. Poleg tega lahko oddajo ideje in predloge, kako izboljšati lokalno okolje.

"Prav vsi si želimo, da bi bili župan in občinska uprava ves čas v neposrednem stiku z vsemi občani. Na ta način lahko skupaj oblikujemo rešitve, ki izboljšujejo življenje v našem lokalnem okolju. Moderna tehnologija, ki jo prinaša slovenska inovacija SiON, je zdaj dostopna vsem, ki živite in delate v naši občini ali pa ste kako drugače povezani z njo," so še zapisali na hrastniški občini.