Že imenovanemu podžupanu Aleksandru Gajskemu (SDS), ki skrbi za naloge s področja gospodarstva, turizma in kmetijstva, sta se pridružila podžupanja Mojca Florjanič (Gibanje Svoboda) in Bogdan Palovšnik (SD), ki je bil podžupan Občine Brežice že v prejšnjem mandatu.

Foto: Občina Brežice
Foto: Občina Brežice

Molan je povedal, da bo brežiška občina imela od zdaj tri nepoklicne podžupane, za imenovanje dodatnih dveh podžupanov pa se je podobno kot v prejšnjem županskem mandatu odločil, da bi razširil sodelovanje v občinskem svetu in na terenu.

Molan je navedel, da bo podžupanja Florjanič skrbela za družbene dejavnosti oz. za kulturo, šport, izobraževanje, vzgojo in socialo. Palovšnik bo enako kot v prejšnjem občinskem sklicu bedel nad občinsko infrastrukturo in skrbel za sodelovanje s krajevnimi skupnostmi.

Z imenovanjem dodatnih podžupanov pa so v Brežicah tudi dokončno konstituirali občinski svet in občinsko vodstveno ekipo novega sklica, je še dejal Molan.

Florjanič je napovedala, da bo delovala povezovalno, občinsko upravo pa bo skušala povezati z željami občanov. Vsem zaupanim področjem namerava posvetiti enako pozornost, njena vrata pa so odprta za vse, je še zatrdila.

Tudi Palovšnik se bo posvetil negovanju vezi med občani, krajevnimi skupnostmi in občinsko upravo. Njegov glavni cilj bo boljša medsebojna komunikacija. Na področju infrastrukture bi rad uvedel zgledne primere iz drugih občin. Kot primer je navedel sosednji hrvaški Samobor.

Podžupan Gajski je ob čestitki novima kolegoma izrazil upanje, da "bomo v tej ekipi lahko obravnavali vse občanke in občane". "Smisel našega delovanja je prisluhniti čim več občankam in občanom, slišati njihove težave in zanje najti ustrezne rešitve," je še poudaril.

Molan je tudi v svojem prejšnjem županskem mandatu imenoval tri podžupane. Dva sta delovala nepoklicno, tretja oz. podžupanja pa je bila zaposlena za polovični delovni čas.