Poplavljene ulice v Slovenski Bistrici. Foto: Televizija Slovenija
Poplavljene ulice v Slovenski Bistrici. Foto: Televizija Slovenija

Pridelki so uničeni, makadamske ceste potrebne popravila, zaradi obilnega dežja in zamašenih jaškov pa je voda zalila kar nekaj objektov v središču Slovenske Bistrice. Razdejanje, ki ga je včerajšnje neurje pustilo v Šmartnem na Pohorju, je veliko. Sprožali so se tudi plazovi, bojijo se še večjih, saj je zemlja razmočena.

"Star sem več kot 60 let, pa se česa takega ne spomnim. Praktično vse je uničeno," pravi domačin Vincenc Vrečko, ki mu je uničilo ves pridelek. Posledice neurja bodo odstranjevali še teden dni, ugotavlja Ivo Vrhovnik iz Komunale Slovenska Bistrica. "V Slovenski Bistrici je listje zadelalo jaške, ker je bila toča, na Pohorju je še slabše."

Tudi na makadamskih cestah, ki so v krajevni skupnosti Šmartno na Pohorju v večini, je toča pustila posledice, dve najbolj poškodovani cesti pa so že usposobili, da sta prevozni za avtomobile. "Za prevozno stanje cest bomo morali nameniti vsaj od 30.000 do 35.000 evrov v prvi fazi," pravi predsednik KS-ja Modest Motaln.

Zalilo je tudi osnovno šolo, vendar se lahko hitremu posredovanju gasilcev zahvalijo, da škoda na objektu ni večja. V Slovenski Bistrici pa je poleg približno petdesetih objektov zalilo tudi mestno kopališče, v katerem bodo morali zamenjati vso vodo, zato bo kakšen dan zaprto.

Tamara Zupanič Čučnik, Radio Slovenija

Toča razdejala Slovensko Bistrico
Največ težav zaradi neviht v Slovenski Bistrici
Toča razdejala Slovensko Bistrico
Največ težav zaradi neviht v Slovenski Bistrici