V utesnjeni dolini ni enostavne rešitve za kolesarske poti. Foto: BoBo
V utesnjeni dolini ni enostavne rešitve za kolesarske poti. Foto: BoBo

V precej utesnjeni dolini, v kateri leži mesto Trbovlje, in kjer ni enostavne rešitve za kolesarske poti, saj širitev ob obstoječih cestah, ni mogoča, je po letih preigravanj možnosti občina pristopila k ureditvi prvih kolesarskih površin, umiritvi prometa in postavitvi kolesarskih nadstrešnic. Kar nekaj pomislekov, negodovanja in laično "strokovnih" komentarjev je požel del trase kolesarskih poti, začrtane na obstoječem cestišču, pa tudi novi ločilni otoki.

"Občina se je odločila za ureditev deh novih otokov z namenom umiritve prometa na tem območju, ker se začne kolesarska streza. Ti ukrepi so del izvajanja kolesarske poti v mestu," pravi vodja oddelka za okolje in javne gospodarske službe občine Trbovlje Andreja Bienelli Kalpič.

Vodstvo občine zagotavlja, da so vsi posegi v skladu s cestnoprometnimi in preostalimi predpisi. In vsem udeležencem v prometu zagotavljajo nemoteno in predvsem varno udeležbo v prometu. Tudi otok na regionalni cesti Trbovlje–Prebold. "Ta otok na delu regionalne ceste bo povozen, tudi tovornjaki bodo lahko nemoteno zavili, vsekakor je tudi prometna dokumentacija bila pregledana s strani direkcije in so vsi ukrepi skladni s predpisi," je še dejala vodja oddelka za okolje in javne gospodarske službe.

Celotna ureditev kolesarskih poti, otokov, nadstrešnic in nova prometna signalizacija je ocenjena na 120 tisoč evrov, večino sredstev, 93 tisoč, je občina uspela pridobiti iz evropskih kohezijskih sredstev.

Kolesarska zmeda v Trbovljah
Kolesarska zmeda v Trbovljah