Cesta med Miklavžem in Hajdino bo dva meseca zaprta. Foto: Posnetek zaslona
Cesta med Miklavžem in Hajdino bo dva meseca zaprta. Foto: Posnetek zaslona

Na 1,7 kilometra dolgem odseku Miklavž–Hajdina so že zabrneli stroji. Popolna zapora je nujna, saj obnavljajo vso infrastrukturo. "Kolesarske, pločniki, ceste, nova javna razsvetljava, elektrika se polaga v zemljo, sicer zdaj v prvi fazi s kanalom, nekaj tudi samih napeljav, obe optiki, Telekom, Telemach dela spremljajo, prav tako pa tudi plinarna," je povedal Egon Repnik, župan občine Miklavž na Dravskem polju.

Čeprav noben obvoz ni priljubljen, je ta, tako župan, dobro urejen in tudi zelo kratek. "To se pravi tukaj pri Sparu desno in okrog po delu Mestne občine Maribor pri nekdanjem Kačarju, na Dobravi, bolje rečeno, in ponovno ven na Ptujsko cesto," je pojasnil.

Obvoz za težja tovorna vozila je urejen po avtocesti v smeri Rogoza, Tezno. "Vedno je treba nekaj žrtvovati, v tem primeru avtobusni prevoz z ukinitvijo določenih avtobusnih postajališč, ampak mislim, da smo ljudi na to pripravili," je še povedal župan Repnik.

Ker gre za pomemben odsek, kjer je zaradi poslovnih objektov tudi največ prometa, je, kot poudarja župan, smiselno potrpeti dva meseca. Tako bodo tudi dela končana v predvidenem roku.

Celotna investicija je vredna šest milijonov evrov.

Med Miklavžem in Hajdino zaradi obnove zaprt promet