Železniška proga je spet normalno prevozna. Foto: BoBo
Železniška proga je spet normalno prevozna. Foto: BoBo

Na relaciji Zidani Most‒Rimske Toplice je bil ob 11.35 spet odprt desni tir, so sporočili iz Slovenskih železnic (). Kot so dodatno sporočili, je bila vsa infrastruktura v brezhibnem stanju. "Razloga iztirjenja še ne moremo ugotoviti, zato bomo del tira (kretnico), kjer je prišlo do iztirjenja, izgradili iz proge in ga dali na pregled tudi zunanjim strokovnjakom," so zapisali.

Promet bo vzpostavljen brez možnosti vožnje po tej kretnici v odklon. "Pri vzdrževanju ni bilo napak, sploh če upoštevamo dejstvo, da je bila po torkovem iztirjenju proga na tem delu strojno, višinsko in smerno regulirana," so dodali v -ju.

V Rimskih Toplicah se je spet iztiril vlak

Lokomotiva in vagon sta se iztirila v sredo ob 17.20 ob uvozu vlaka na postajo. Na istem mestu sta se pretekli teden iztirila madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka, še ena nesreča je bila na tej postaji leta 2012. Direktor družbe Infrastruktura Matjaž Kranjc je v sredo za TV Slovenija povedal, da so se vse nesreče zgodile pri vožnji v odklon in pri zelo nizkih hitrostih.

V teku je nadgradnja železniške proge Zidani Most-Celje, in sicer gradbena dela potekajo na levem tiru med Rimskimi Toplicami in Laškim, zato je proga na tem delu zaprta. Vsi vlaki iz smeri Zidanega Mosta zato ob prihodu na postajo Rimske Toplice prehajajo na desno stran in vozijo v odklon, je pojasnil Kranjc.

O vzroku še ni mogel govoriti, zagotovil pa je, da je bila kretnica oz. celotna proga na tem delu v normalnem stanju in so jo po iztirjenju pretekli teden tudi sanirali ter naravnali.
Napovedal je neodvisno preiskavo o vzrokih za iztirjanja, do njenih izsledkov pa bodo promet na tem območju ustrezno omejili oz. prilagodili.