Črna kronika - Arhiv

Nasilna smrt v Spuhlji

Mariborski kriminalisti v Spuhlji preiskujejo okoliščine jutranjega dogodka; po pozivu so našli enega mrtvega človeka in enega poškodovanca. Na pokojniku so policisti opazili sledi nasilja.

Zaradi zloma noge preživel v gozdu tri dni brez hrane in pijače

Sorodniki so v torek popoldne v gozdu pri Kamniku našli moškega, ki si je v soboto zlomil nogo in nato tri dni ter dve noči preživel v gozdu brez hrane in pijače.

Zaradi požara iz doma upokojencev evakuirali 30 ljudi

Malo pred 4. uro zjutraj je zagorelo v domu starejših občanov v Ljubljani, požar je popolnoma uničil dva prostora, zaradi dima pa so morali evakuirati 30 ljudi. Požar ni bil podtaknjen.

Tragična nesreča pri podiranju dreves

Pri podiranju drevja v gozdu na Črnem Vrhu v občini Dobrova - Polhov Gradec se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil delavec.

Letos že 131 gorskih nesreč s sedmimi smrtnimi žrtvami

Gorski reševalci imajo tudi ta konec tedna polne roke dela.

Sumljive pošiljke nenevarne, na sodišču spet lažni bombni preplah

Za vseh sedem pošiljk s sumljivo vsebino se je izkazalo, da so neškodljive. V ljubljanski sodni palači se je bombni preplah izkazal za lažnega.

Policija: Če vam bankomat ne izplača denarja, preverite, zakaj!

Policija je spet zaznala več primerov napadov na bankomate s pomočjo pasti za gotovino, ki so znani tudi pod imenom "cash trapping".

V prometni nesreči pri Šenčurju umrla dva človeka

V dopoldanski prometni nesreči sta pri Šenčurju umrla voznik osebnega avtomobila in njegova sopotnica. Usodno je bilo trčenje s tovornjakom.

Pazljivo, v Ljubljani na pohodu lažnivi serviser bojlerja

Neznani moški se je v torek starejši Ljubljančanki predstavil kot serviser in ji opravil servis bojlerja, potem pa ji za to zaračunal 480 evrov.

Za 60-letnega voznika usodno trčenje v drevo

V četrtek zvečer je 60-letni voznik zapeljal s ceste v skalno brežino, od koder ga je odbilo na drugo stran ceste, kjer je trčil v drevo. Umrl je na kraju nesreče.

"Premalo se dela s povzročitelji nasilja"

Policija se letno spoprime z okoli 1.000 primeri družinskega nasilja, največ žrtev pa je še vedno žensk. Alojz Sladič s policije ob tem opozarja, da se premalo strokovne pomoči nudi nasilnežem.

Ukrep prepovedi približevanja ne zadošča. Storilci ga kršijo, sankcij ni.

Žrtve so velikokrat prepuščene same sebi, po še enem nasilnem dogodku, ki se je končal z nasilno smrtjo žrtve, ugotavljajo nevladne organizacije in opozarjajo, da je treba vsako nasilje v družini ...

Tragedija v župnišču v Šentvidu pri Stični

V župnišču v Šentvidu pri Stični so našli mrtvega moškega in žensko. Po podatkih policije nista umrla nasilne smrti.

Število zavarovalniških goljufij v času krize narašča

V času krize zavarovalnice opažajo naraščanje števila zavarovalniških goljufij - od 5 do 10 odstotkov vseh zahtevkov v Sloveniji naj bi bilo goljufij, kar je podobno kot drugod po Evropi.

Stanovalka umrla v požaru

V sredo zvečer je požar zajel garažo stanovanjske hiše v Pregljevi ulici v Celju. Umrla je stanovalka. Zagorelo je nekaj po 22. uri. Posredovali so gasilci, ki so pogasili požar.

Policija je na Kočicah pri Ptuju našla dve trupli

Policija je v naselju Kočice pri Ptuju pri vstopu v zasebne garažne prostore odkrila ustreljeni trupli.

Usoden padec pri slapu Čedca

Reševalci Gorske reševalne službe Jezersko so dobili obvestilo, da naj bi pri slapu Čedca oseba padla v globino. Ponesrečenca so pozneje našli mrtvega.

Policistovo življenje visi na nitki, osumljenec okreva

Policijska preiskava streljanja v Litiji se nadaljuje. Ustreljeni 35-letni policist se še vedno bori za življenje, medtem ko osumljeni vojak okreva.

V požaru zgorelo poslopje z živino

V Laporju je pogorelo pretežno leseno gospodarsko poslopje z vso kmetijsko mehanizacijo in živalmi, ki so bile v njem. Škode je po prvi, nestrokovni oceni za 150.000 evrov.

Nabiralka gob padca v globel ni preživela

Nabiralka gob je na strmem pobočju zdrsnila 70 metrov globoko in se smrtno poškodovala. Posredovali so reševalci in gasilci, a ji niso mogli več pomagati.

1 2 3
RTV v živo
21:20 Pogovor z nagrajenci 22. Festivala slovenskega filma
21:50 Z Mišo: prof. dr. Peter Stanković
21:10 Stota obletnica rojstva Leonarda Bernsteina, praznovanje v Tanglewoodu, ponovitev
23:40 Vikend paket, ponovitev
20:00 V nedeljo zvečer z Branetom: V nedeljo zvečer z Branetom Rončelom
22:00 Zrcalo dneva
Facebook