Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot je za MMC dejala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin, so osem ranjenih rudarjev odpeljali v celjsko bolnišnico, tri pa v slovenjgraško. Eden od rudarjev je hudo ranjen, preostali so lažje poškodovani. Po poročanju Vesne Deržek Sovinek za Odmeve, naj bi imel huje poškodovani rudar poškodbo reber.

Ob tem je novinarka TV Slovenija še dejala, da so v celjski bolnišnici potrdili, da so oskrbeli sedem ranjencev, enega izmed njih so v bolnišnico prepeljali neposredno s kraja nesreče, preostalih šest pa so v Celje napotili, potem ko so jih pregledali v velenjskem zdravstvenem domu. Vseh sedem rudarjev, ki so jih oskrbeli v celjski bolnišnici, je že doma.

Policisti opravljajo ogled kraja nesreče, tam je tudi rudarska inšpekcija.

V Premogovniku Velenje so na svojem profilu na Facebooku zapisali, da je nastala mehanska okvara viseče dizel lokomotive. Ob okvari se je samodejno sprožila zasilna zavora. Ob tem je del kompozicije viseče dizel lokomotive zanihal, pri čemer so se poškodovali nekateri zaposleni pri prevozu. Ob tem so še zapisali, da so pet poškodovanih iz bolnišnice že odpustili v domačo oskrbo.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje se je nesreča zgodila okoli 14.30. Posredovali so reševalci NMP Velenje, ki so poškodovane rudarje oskrbeli in jih potem prepeljali v bolnišnici v Celje in Slovenj Gradec.

Lani v stebrnem udaru ranjeni štirje rudarji
Marca lani so bili v stebrnem udaru, do katerega je prišlo pri izdelavi odvozne proge nekaj manj kot 500 metrov pod površino zemlje, poškodovani štirje rudarji Premogovnika Velenje. Ob lanski nesreči so v premogovniku navedli, da se je število nesreč v zadnjih 20 letih močno znižalo. Če so še pred 20 leti imeli več kot 1.000 nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod 100. V letu 2017 se je zgodilo 86 nezgod lažjega značaja, so takrat zapisali po poročanju STA.

V Premogovniku Velenje poškodovanih 11 rudarjev