21-letni Monačan Charlec Leclerc je v sezoni 2019 dobil že pete kvalifikacije, s čimer je popravil rekord Sebastiana Vettla, ki je do 22. leta štirikrat dobil kvalifikacije. Foto: EPA
21-letni Monačan Charlec Leclerc je v sezoni 2019 dobil že pete kvalifikacije, s čimer je popravil rekord Sebastiana Vettla, ki je do 22. leta štirikrat dobil kvalifikacije. Foto: EPA
Sorodna novica Hamilton najhitrejši prvi dan Singapurja

Z vožnjo na robu zmogljivosti dirkalnika sta oba rdeča poskočna konjička pošteno izzvala trdno vodilnega v svetovnem prvenstvu. "Res sem vesel, da mi je uspelo priti v prvo štartno vrsto, med oba ferrarija. Jutri bom imel pred seboj prosto pot na štartu in ju bom skušal razdeliti," je bil z drugim mestom kvalifikacij zadovoljen svetovni prvak Lewis Hamilton.

Na trenutke izgubljal nadzor nad bolidom
Charles Leclerc
je za slabi dve desetinki na koncu ugnal Britanca, pri čemer je izjemno odpeljal sklepni del. "Izjemno dober krog, bili so trenutki, ko sem mislil, da sem izgubil nadzor nad vozilom," je mladi Monačan priznal, da je mogoče peljal celo čez rob. "Moštvo je opravilo osupljivo delo in zelo sem vesel za prvo štartno mesto. Petek je bil zelo težak, ni bil to moj dan. A smo trdo delali, kar se je izplačalo," je bil vzhičen 21-letni Leclerc.

Če sta bili kvalifikacijski in poznejši zmagi za veliko nagrado v Monzi in Spaju razumljivi, saj gre za progi, ki predvidoma ležita Ferrariju, je sobotni uspeh v Singapurju presenečenje.

"Ne vem, kje je Ferrari dobil ritem in hitrost, saj predvidoma to ni bila proga zanje," se je z oceno strinjal Hamilton.

Pred nedeljsko dirko ima Hamilton, ki je v Singapurju slavil že štirikrat, dobil je tudi zadnji dve dirki, lepo prednost. Na vrhu ima 284 točk, drugi je njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas z 221, tretji Verstappen s 185, četrti pa Leclerc s 182.

Leclerc dobil kvalifikacije Singapurja

Sorodna novica VN Singapurja – azijski Monte Carlo pod žarometi

FORMULA ENA - SVETOVNO PRVENSTVO

VN SINGAPURJA, Marina Bay

Kvalifikacije/št. vrstni red:

 1. C. LECLERC    Ferrari      1:36,217
 2. L. HAMILTON   Mercedes       +0,191
 3. S. VETTEL     Ferrari         0,220
 4. M. VERSTAPPEN Red Bull        0,596
 5. V. BOTTAS     Mercedes        0,929
 6. A. ALBON      Red Bull        1,194
 7. C. SAINZ      McLaren         1,601
 8. D. RICCIARDO  Renault         1,848
 9. N. HÜLKENBERG Renault         2,047
10. L. NORRIS     McLaren         2,112

Dirka bo v nedeljo ob 14.10.